Mellan jobb, ett slags semester – Dag 11

Trots goda ambitioner att gå upp åtta hann klockan bli nio innan jag klev upp. Drack kaffe och åt en bulle jag hade kvar sedan bilresan.

Hann inte så mycket innan jag skulle iväg, men tittade på onsdagens avsnitt av Halv åtta hos mig. Gjorde mig i ordning och gav mig av.

Eftersom man aldrig vet hur trafiken är var jag ute i god tid och klockan var bara tolv när jag parkerade. Skulle vara på fotografering för mitt nya tjänstekort klockan tjugo över ett.

Eftersom jag var hungrig bestämde jag mig för att äta något i cafeterian. Gjorde som Ingrid och valde fisken.

När jag var klar med att få min bild tagen gick jag och hämtade bilen. Skulle åka förbi stugan lite snabbt bara innan jag åkte hem.

På vägen tog jag en sväng förbi Snösätra för att titta på graffiti. Det fanns både nytt och sådant jag sett förut. Det är en levande miljö i ständig förändring.

Det var så skönt att komma till stugan. Men jag hade bestämt mig redan innan att bara göra en koll. Skrev en lista på vad jag ska göra de dagar jag tänkt vara där och tittade sedan på torsdagens Halv åtta hos mig. Därefter åkte jag hem. Lite i senaste laget och fick stå en del i kö. Men det var spännande program på P1.

Väl hemma pluggade jag tills det var i stort sett dags att träffa F. Vi skulle få skjuts till Westfield Mall of Scandinavia. Vi skulle gå på bio men först äta.

Biografen har en riktigt fin restaurang där vi åt. Jag åt en Toast Skagen och drack ett glas Chardonnay. En kopp kaffe hann jag med också. Min son bjöd mig som en extra födelsedagspresent.

Vi hade bokat platser i VIP-salongen. Riktigt lyxiga stolar och en liten salong där man dessutom hade satt folk långt från varann. Perfekt!

Filmen vi såg var Tenet. En actionfilm där huvudpersonerna ska rädda världen. Det utspelar sig i parallella universum och ibland (eller ofta) blir man lite förvirrad om vad som verkligen händer. Både manus och regi är av Christopher Nolan och med tanke på att det var han som gjorde Inception  2010 så förstår ni nog vad jag menar.
John David Washington, som är son till Denzel Washington, spelar den ena huvudrollen och den andra spelas av Robert Pattinson. Lägg märke till att ordet Tenet är en palindrom, det vill säga samma både framåt och bakåt. Det är så hela scenariet i filmen är.

Jag tycker filmen var både spännande och sevärd. Dessutom är jag fascinerad av parallella universum rent allmänt. Alltså den riktiga forskningen om sådana. Filosofen Max Tegmark är en av dem som bland annat forskar i ämnet.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason, Mellan jobb, ett slags semester, Stockholm. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 11

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och omväxlande dag det blev och en trevlig avslutning med god mat och sedan bio. Jag kommer knappt ihåg när jag var på bio senast…

  Kanske har jag missat det men var är ditt nya uppdrag?

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en bra dag.
   Har inte skrivit om något nytt uppdrag tror jag. Har några inbokade pass i Eksjö och en timanställning på Karolinska Huddinge posop. Har pass inbokade där. Har för avsikt att växla mellan att vara i Småland och hemma. Ska stanna i Växjö mest för att ha ett socialt liv i dessa tider.

   Hoppas din fredag blir bra!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Visst är det gott med fisk!
  Jag har en flundra kvar och den ska jag äta upp i dag tillsammans med avokado och lite ishavsröra.
  Den där filmen är nog ingenting för mig, för det där med parallella universum låter väldigt förvirrande.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fem en fredag v. 38: Kontraster | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *