Mellan jobb, ett slags semester – Dag 15

Egentligen sov jag alldeles utmärkt i rummet jag fått. Men trots det vaknade jag tidigt, jättetidigt, strax efter halv fem.Efter några försök att somna om tittade jag  på Halv åtta hos mig. Sedan tittade jag ut genom fönstret och beundrade utsikten. Dimman låg som en slöja över marken där bufflarna hade sitt bete.

Jag gick och la mig och somnade om. Sedan sov jag länge. Klockan var nästan halv tio när jag vaknade och det erbjöds genast både kaffe och frukost.

Vi hade en tid att passa. 10:30 skulle jag få köpa ost i grannarnas gårdsbutik som egentligen inte hade öppet men öppnades för min skull. Jag skyndade mig att packa ihop och sedan åkte L och jag den korta vägen till butiken. Jag köpte buffelmozzarella, eldost som är som, och används på samma sätt som halloumi, och en dessertost. När jag skulle betala vägrade min mobil att koppla upp sig mot swish. L betalade för mig och jag lovade att swisha när jag hade bättre täckning. Senare visade det sig att min mobil inte kopplat upp sig mot mobilnätet utan fortfarande envisades med att koppla sig mot wifi:n hos L och T från vilken jag var alldeles för långt bort. Jag fick starta om telefonen innan det fungerade. Då ramlade det dessutom in diverse meddelanden samtidigt.

Jag styrde mot Uppsala och stannade till hos RA Motor för att ställa en fråga som jag tänkt maila om. Kändes praktiskt att ta vägen förbi. Sedan åkte jag till MAXI och köpte lock till mina hinkar. Hade haft något slags hjärnsläpp dagen innan och tyckt att jag inte behövde lock. Klart jag behövde!

Tog vägen förbi hemma och pysslade om mina pojkar. Åkte sedan till stugan för att plocka fläderbär i ena hinken och äpplen i den andra. Fixade lite annat också. Blev sedan sittande hos grannen i 9:an och pratade.

När jag var tillbaka i stugan bestämde jag mig för att elda lite i spisen. Det var lite rått och fuktigt. Drack kaffe och åt ett par rostade mackor. Läste Aristoteles och om hans syn på själen. Men till sist gav jag mig av hemåt.

Har tagit ett bad och ska plugga en stund. Sedan är det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 15

  1. Znogge skriver:

    En bra och varierad måndag får man väl säga! Hoppas osten smakar bra 😀

    God tisdag och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *