Mellan jobb, ett slags semester – Dag 17

Alarmet väckte mig klockan 04, kvart över gick jag upp. Hade inte så mycket att packa, men det tog ändå en liten stund och sedan skulle katterna in i sina burar. Kingston brukar krångla, men den här gången var det Orvar som gömde sig. Men till sist var de på plats och jag kunde hämta bilen.

Klockan 06:09 rullade vi ut från gården. Tyvärr lite för sent för att slippa avgift på Essingeleden. Man har ändrat tiden från 07:30 till 06:00. Jag passerade 06:25, men var tillräckligt tidig för att bara behöva betala 11 kronor. Senare kostar det viss 35 kronor. Med tanke på att man inte kan ta sig från norra sidan av Stockholm till södra sidan utan att åka Essingeleden känns det som ett överpris.

Det var inga köer alls åt det håll jag åkte, brukar vara stopp vid Haga Norra. Men jag var som sagt tidigt ute. Det började ljusna och vi rullade på i bra marschfart.

Tankade vid Stavsjö där jag också köpte en macka med pannbiff och stekt ägg. Passade på att ta turfzonen som ligger i anslutning till rastplatsen. Stannade sedan på ytterligare ett par rastplatser för att sträcka på mig och ta turfzoner.

Kom fram till Stojby strax efter 12. Bar in alla saker och fixade lite åt pojkarna. Åkte sedan in till stan för att hämta min adventskalender som jag beställt på Body Shop. Det är tredje året jag har en sådan. Nu står den undanställd tills det är dags.

Jag passade på att ta en fika på Broqvist innan jag åkte hem.

När jag kom hem blev jag lite orolig. Orvar var försvunnen och kom inte när jag ropade. Det visade sig att han smitit i på toaletten när jag var där och sedan blivit instängd. Han blev glad när han fick komma ut. Men det hade inte gått någon nöd på honom. Det var inte så länge.

Jag vilade lite, var ordentligt trött. Fia sms:ade och bjöd in mig på mat. Kyckling med ugnsgrönsaker.

Sitter i sängen med lite, lite vin och två kex med Sven. Sven är den ena sortens dessertost som L och T:s grannar gör. Minns inte vad den andra sorten heter. Den var slut. Får väl köpa en annan gång. Sven vill jag absolut lära känna bättre. Tyvärr är det rätt långt till den där gårdsbutiken. Alltså från Stockholm. Härifrån är det inte ens att tänka på.

Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska plugga en stund eller gå upp extra tidigt imorgon. Har en massa saker att göra, det är min sista lediga dag då.

Det här inlägget postades i Livet, Mellan jobb, ett slags semester, Stockholm, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mellan jobb, ett slags semester – Dag 17

 1. Znogge skriver:

  Det blev en lång och intensiv dag men nu är du på plats igen. Vilken god fika det blev. Minns att ett konditori i Malmö hade liknande kakor/bakelser när jag gick i gymnasiet. Så goda…

  Kram och god sista lediga dag!

  • Kraka skriver:

   Man kan ju tycka att resan borde gå av sig själv numera. Men jag blir enormt trött av att köra hela vägen.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick sova gott och är i form för torsdagens prövningar!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack! Har sovit, men är inte säker på att jag är i form för dagens vedermödor. Sitter fortfarande med morgonkaffet.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *