Ritsch, ratsch, krasch

Alarmet var satt på 06. Jag snoozade 5 minuter och sedan är det helt svart. Måste ha sovit mig igenom nästa alarm. Vaknade 06:45 och gick ner i köket och drack kaffe och åt en tekaka med messmör. Men jag var så förbi av trötthet att jag knappt kunde stå på benen. Trots att jag sovit nästan 8 timmar. 7½ i alla fall. Vilket borde räckt. Speciellt som jag inte jobbat på ungefär 1½ vecka. Men visst, det tar enormt mycket energi att plugga. Speciellt som i stort sett all litteratur är på engelska. Svår engelska. Svår litteratur.

Egentligen tror jag att det är den här situationen med, om inte karantän så i alla fall en viss isolering som mycket avviker från mitt normala sätt att leva, som orsakar min tilltagande trötthet. Jag vill ut!

Jag gjorde ett mer eller mindre ofrivilligt försök att gå upp 08:45. Var drabbad av en benkramp i vänster vad som jag visste bara skulle gå över om jag ställde mig på foten med tyngd. Gick ner i köket. Igen. Började från början med nytt kaffe och ny macka. Men lika trött.

Medan jag funderade på hur jag skulle få fart på mig själv och dagen lyssnade jag på ljudbok, drack kaffe och pratade i telefon med B i Göteborg.

Lyssnade klart på boken, den var rätt spännande på slutet. Klädde mig och funderade på att åka ut en sväng. Det dröjde dock länge innan jag kom iväg och då bara till Stora Coop och Systembolaget för lite shopping.

När jag var hemma igen fixade jag middag, färdiga kycklingspett och potatis- och Dallassallad. Drack ett glas Villarini till maten. Behövde lite lyx den här dagen,

Förutom allt meningslöst denna dag har jag pluggat. Men dagen i stort har nog varit lika meningslös som dagens soundtrack. För varför tvättar sig fru Söderström och mamsell Ros i sodavatten? Det undrade jag redan som barn.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

8 svar på Ritsch, ratsch, krasch

 1. Ingrid skriver:

  Vilken fråga du ställer! Inte tvättar de sig i sodavatten? Ge mig lite sodavatten, sodavatten, sodavatten. Ge mig lite sodavatten, sodavatten punch. Punchen skulle ju sköljas ner med sodavattnet.
  Hoppas att du får sova gott i natt och känner dig piggare i morgon.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Åh, du har alldeles rätt. Men jag har alltid trott att de sjunger att de badar i sodavatten. Men då kommer nästa fråga. Varför vill man skölja ner den goda punchen med soda?

   Kram

 2. Ibland behöver man helt enkelt sömnen. Mycket kan vi bestämma över men vill kroppen sova kommer den göra vad den kan för det. 🙂

 3. Frudin skriver:

  Kanske de hade svamp på kroppen som de försökte bota?

  • Kraka skriver:

   Haha… Kanske det. Men sodavatten och wishyvatten är inte samma sak så jag undrar om det fungerar. 🙂

 4. znogge skriver:

  Ibland behöver man sömnen så i morse snoozade jag för länge. Det gjorde att det blev stressigt men det fick jag ta.

  Trevlig och meningsfull fredag!

 5. Kraka skriver:

  Periodvis är jag så trött. Oavsett hur mycket jag sover. men just nu är det okej så jag får väl njuta av min lördagskväll.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *