Baka, baka liten kaka

En blandad dag med olika inslag. Skolträff på zoom, en massa tekakor, en uppmuntrande artikel, lite kaffe med U, en annan artikel som jag äntligen lyckats beställa, ännu en diskning säkert den  fjärde eller femte idag, en tur till återvinningen, en ganska bra ljudbok, shopping på Stora Coop, ett trevligt telefonsamtal med min son, började på en ny ljudbok, pluggade några timmar och sedan var dagen slut.

Klockan 10 var det dags för skolträff på zoom. Kursen Kärlek och det var andra halvan av gruppen som skulle ha muntlig redovisning. Jag såg verkligen fram mot att höra andras texttolkningar och att diskutera. Tyvärr visade det sig att ingen, ja ni läste rätt, ingen av de som skulle redovisa var på plats. Så himla trist!
Vi fick en föreläsning, vilket vi ju skulle ha fått i alla fall. Istället för heldag blev det halvdag.

Efter lite lunch tog jag tag i ett bakprojekt och gjorde tekakor. Ska frysa ner större delen av dem och plocka upp efter behov.

Gick in till Fia och U för att prata lite med Fia. Men hon var inte hemma och jag pratade med U istället. Drack lite kaffe och fick med mig dagens Smålandsposten där det fanns en artikel om en av de patienter jag haft hand om mycket. Han var nu hemma och det gick framåt stod det. Det känns skönt med varje covid19-patient som man får veta klarat sig.

När jag kom in till mig igen gjorde jag ännu ett av dessa fruktlösa försök att nå Gotland Allehanda. Bestämde mig för att maila istället och då gick det bättre. Nu är en tidning med reportaget om min bloggvän Ingrid på väg hem till mig.

Diskade, igen. Det blir så sjukt mycket disk trots att vi bara är en människa och två katter här. Under tiden lyssnade jag på ljudbok. I dödligt samförstånd av Jakob Mjöbring.

Packade in det som skulle till återvinningen och åkte iväg. Regnet började ösa ner och jag blev rätt blöt. Som tur var hade jag bara en kasse som skulle sorteras upp.

Shoppade på Stora Coop. Riktig storshopping. Mjöl, jäst, mjölk, kryddor, ost, toapapper, varsin leksak till pojkarna och lite till.

Åkte hem, pratade med F i telefon, packade upp varorna, gjorde ostmackor och gick upp i Tornets övervåning för att plugga en stund. Medan jag pysslade med det praktiska började jag på ännu en bok av Jakob Mjöbring.

En så bra dag måste ha både ett soundtrack att lyssna på och en bild att titta på.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på Baka, baka liten kaka

 1. Frudin skriver:

  Fina tekakor! Låter intressant med redovisning i kärlek. Synd det inte blev något!

  • Kraka skriver:

   Tack! Det är ju så lätt att baka eget bröd och faktiskt lite stressreducerande också.
   Det var väldigt synd att det inte blev någon redovisning. Jag redovisade, från en annan bok, förra gången vi hade träff. Vi hade en väldigt bra diskussion om den boken när alla redovisat. Nu skulle andra halvan av klassen redovisa en annan bok och så blev det inget. Jag hade sett fram mot deras redovisning och en efterföljande diskussion.

 2. Ingrid skriver:

  Jag har lite bekymmer med att det blir för lite disk. När vi flyttade hit lät jag installera en diskmaskin, för det hade jag ju på Stenstugu, så det kändes alldeles nödvändigt, men hade jag vetat att jag skulle bli ensam så kvickt hade jag struntat i det. Nu måste jag köra maskinen då och då utan att den är full för annars blir det dålig lukt i den. (Tala om lyxproblem)
  Jag tänkte på dig i dag och funderade på om du fått tag i någon tidning.
  I dag ska jag ev iväg och shoppa lite. Det är mulet och grått, så det passar bra med en biltur.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Du borde väl också få en massa disk. Du bakar ju också och lagar mat. Men det går betydligt mer disk in i en diskmaskin än vad som får plats i diskhon förstås. Jag har inte diskmaskin hemma i Stockholm heller, har inte plats för någon. Men jag gissar att jag inte skulle fylla den varje dag ifall jag haft en.
   Ja, den där tidningen Har ju ringt och ställts i kö ett antal gånger och efter en stunds köande har en röst sagt att de inte kan ta emot och att jag får ringa senare. Det gick betydligt bättre att maila och nu ska en tidning vara på väg till mig. Jag bad dem skicka den till min hemadress så den inte kommer bort ifall den anländer när jag inte är här. Reser hem strax efter mitten av oktober och blir där ett tag då.

   Ha en bra torsdag! Jag ska försöka hitta på något innan jag får lappsjuka av denna pandemisituation.

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra dag. Själv tycker jag att bakning är avkopplande och nybakade tekakor tackar man inte nej till. En del blir stressade av att baka men inte jag inte 😀

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Både bakning och matlagning med nya recept är avkopplande. Så annorlunda mot min vanliga vardag med vård och plugg.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *