Reda ut och ställa samman

Känns som om jag mest suttit i telefon idag. Först var det det där jag blev så upprörd över igår. Det handlade om att jag ännu en gång fått parkeringsavgifter på min hyrda parkeringsplats. Alltså både att jag betalar en månadsavgift och sedan blivit debiterad per timme. Att jag blev så upprörd var för att förra gången det hände gick det inte att få kvinnan på parkeringsfirman att förstå det orimliga i detta. Det slutade med att jag fick välja mellan att betala eller få min parkeringsplats uppsagd. Detta trots att de hade fel. Dessutom pådyvlade hon mig en bil som inte var min, propsade på att den visst var registrerad på mig och sa dessutom att jag var vårdnadshavare till min son. Jag hade rena ångesten över att kanske få ett likadant samtal igen. För det var inte första gången då heller.

Idag var det inga problem. Hon fixade detta direkt och sa att kameran blir förvirrad av att både jag och min son har parkeringsplatser på samma ställe. Om både min son och jag är hemma samtidigt och parkerar får jag en faktura på besöksparkering. Detta trots att vi har varsin, månadsbetald, parkeringsplats.

Jag har inte kommit underfund med om det är samma kvinna, eller om det är två olika. De låter likadant, man får ju aldrig veta vad de heter. Troligen en strategi för att kunna bete sig illa mot kunder. Men när jag berättade om vad som sagts förra gången sa hon: ”Det var inte bra. Så ska det inte vara”. Men jag funderar på om det är samma person och att hon är bipolär och får dessa utbrott ibland. Förra sommaren svarade hon ”Du måste göra rätt för dig förstår du väl”. Hon upprepade denna mening om och om igen. Oavsett vad jag sa. Till sist sa jag till henne: ”Nu har jag fått nog, du är ju helt dum i huvudet, nu vill jag prata med någon som har lite förstånd. Då fick jag prata med deras IT-tekniker som ordnade till deras fel. För jag har superkoll och de gör massor av fel hela tiden. Men att gång på gång tampas med detta gör mig trött och ger mig ångest eftersom jag aldrig vet hur jag bemöts. Jag har betalat en hel del extra avgifter. Trots att jag betalar 1300 kronor i månaden.

Sedan började jag fundera på varför jag inte fått någon faktura från Telia. Kollade på Mitt Telia och nej, det fanns ingen faktura där heller. Men samtidigt fick jag syn på att det beställts ett nytt sim-kort. Av mig stod det. Men jag hade inget beställt och inget fått. Så det var bara att ringa dem och stå i kö. 45 personer före i kön.

Det visade sig att någon tryckt på fel knapp och beställt ett nytt kort i mitt namn. Hon trodde att man aldrig skickat ut det utan att det stoppats innan. Men skulle någon fått mitt sim-kort, för jag har inte fått det, så kommer jag att märka det för då slutar min telefon att fungera. Det är dock mindre troligt eftersom ärendet var avslutat 1 augusti.
Jag fick också veta att man inte hunnit skicka ut fakturorna ännu. De var försenade. Jag som trodde, i min enfald, att sådant gjordes per automatik i något dataprogram. Suck!

Efter det här gick jag in till Fia som höll på att laga mat för en gruppträff som hon skulle ha med sin hemgrupp, heter visst vardagskyrka numera. Jag fick avsmaka både soppor och kakor. Sedan gick jag hem till Tornet.

Har per telefon fått några fler pass i Eksjö inbokade, jag hade tidigare valt ut vilka jag ville ha. Men de behövde bekräftas.

På kvällen har jag pluggat några timmar. Ätit lite middag, köttbullar. Smuttat på lite vitt vin.

En av de två kurser jag läser just nu heter Kärlek. Några som verkligen visar varann kärlek är mina pojkar. Kanske är det svårt att se, men Kingston har lagt en tass om Orvar och slickar honom på nosen och huvudet.

Det här inlägget postades i Eksjö, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

8 svar på Reda ut och ställa samman

 1. Maria Ström Nilsson skriver:

  Vilken frustrerande dag för dig femte oktober. Men det verkar som om det är problem med parkeringsföretag. Har liknande upplevelser. Trots betald månadsavgift för garageplats , fick jag plötsligt tre parkeringsböter – i garaget. Det gick aldrig att få helt rätsida på det hela utan företaget lurade mig på 500 kr (Qpark)
  Orkade helt enkelt inte bråka mer. Tror de har sån taktik, gäller att trötta ut kunden.
  Så skönt att du har dina fina katter 🙏

  • Kraka skriver:

   Vi har SmartPark. Jag kallar den Osmart för det är vad de är. Både jag och min son misstänker att de satt i system att luras. Har man autogiro så märker man inte när de debiterar extra, de bara drar pengarna. Jag har superkoll och vet precis vad det ska kosta. Men ibland går det inte att prata med dem, de bara mal på om att det är så och om det inte passar mig att betala så ska de säga upp min p-plats. Jag är helt beroende av att ha min plats för det finns ingen stans att parkera annars.

   Ja, katterna är mina älsklingar.

 2. Znogge skriver:

  Så irriterande med parkeringen men det var i alla fall skönt att det löste sig så pass smidigt som det gjorde. Det räcker att betala en gång för det är dyrt nog ändå tänker jag. Märkligt med sim-kortet men det är säkert i sin ordning det med.
  Hoppas att onsdagen blir lugn och behaglig!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, parkeringsbekymret är väldigt irriterande. Speciellt som jag vet att det kommer att bli värre när jag flyttar hem och vi är hemma samtidigt. Det är lite som ett lotteri också, ibland måste jag betala dubbelt ibland går det att få henne att förstå att de gjort fel.
   Idag är det skoldag på zoom. Inte min favoritonsdag alltså. Hoppas din dag blir bra.
   Kram

   • Znogge skriver:

    Jag har inga större klagomål på dagen även om gruvpasset avslutades med ännu ett bråk. Varför kan inte barn uppföra sig undrar jag ibland…

    Sov gott!

 3. Frudin skriver:

  I all växlar har alla samma namn just för att det aldrig ska bli personligt. På Katrineholms kommun heter alla Maria. På HS växel heter alla Viola i fall du inte märkt det 😁

 4. Pingback: Monday, monday, monday in an ordinary womans world | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *