Monday, monday, monday in an ordinary womans world

Money, money, money Must be funny In the rich man’s world Money, money, money  Always sunny In the rich man’s world” sjöng Abba en gång i tiden. Idag travesterar jag lite i min rubrik. Men där slutar likheterna för det här inlägget handlar inte om pengar. Bara vardagen en vanlig måndag. Min vardag.

Egentligen hade jag tänkt gå upp redan klockan 5. Men så blev det inte. När alarmet väckte mig hade jag sovit knappt 3 timmar. Klockan 6:30 kom jag ur sängen och det är egentligen alldeles för få sömntimmar det också.
Varför sov jag så dåligt? Jo, det ska jag berätta. Men vi backar först till ett tidigare inlägg.

Som ni ser så krediterade man den dubbla avgiften den gången. Men kan ni gissa vad de gjort?!!
Bilen tillhör en vän till min son som var uppe i Stockholm för ett kortare jobbuppdrag. Man har skickat en faktura till honom och den betalade han förstås snällt. För han kunde ju inte veta. Men han berättade för min son eftersom F ju sagt att han lånat min hyrda plats. Det fick jag veta strax före midnatt igår. Arg är bara förnamnet vad jag blev. Och är.
Jag kunde inte sova utan blev tvungen att gå upp och maila förvaltaren i min bostadsrättsförening. Men jag sov ändå jättedåligt. Det är ett stressmoment varje månad om hur många parkeringstimmar de debiterat utöver månadsavgiften. Förvaltaren har svarat att han ska prata med dem. Lycka till säger jag för det går inte att prata med dem.

Medan jag drack mitt förmiddagskaffe ”roade” jag mig med att kolla upp företaget. De anses mycket oseriösa, har satt i system att debitera dubbelt och är polisanmälda flera gånger. SmartPark heter de. Jag kallar dem Osmart parkering. Jag kommer troligen att göra en polisanmälan om den här trippeldebiteringen. Min son har givit upp. Han betalar när de dubbeldebiterar. Han orkar inte med de ständiga konflikterna och långa telefonköerna. Jag orkar inte prata med dem fler gånger för inte sällan är de hotfulla och säger att passar det mig inte att betala de fakturor vi skickar så kommer vi att betrakta din parkeringsplats som uppsagd. Till saken hör att jag betalar 1300 kronor i månaden. Inte precis några kaffepengar alltså. Så jag tror att jag orkar mobilisera lite ork för en anmälan. Kanske. Vi får se…

En av de saker jag verkligen saknar när jag bor ”borta” är IKEA. Just idag, efter min hemska natt, behövde jag verkligen en tur dit.

I restaurangen hade man styrt upp ett system för att säkerställa att det var avstånd och att borden rengjordes mellan varje gäst. Jag blev anvisad ett bord i gul kategori, ett för max 2 personer.

Jag åt köttbullar och kostade på mig ett wienerbröd till kaffet. Jag hade tänkt att sitta och läsa, men det var ett himla oväsen med stackars trötta ungar som släpades runt på IKEA när föräldrarna väl troligen tagit semester eller hade ledigt av andra skäl.

Om det var välordnat i restaurangen så var det inte någon ordning alls på folk i själva varuhuset. När jag stod i kön till kassan var det ett ungt par som flåsade mig i nacken. Men då blev jag arg och sa lite halvhögt att det inte är raketforskning hur man ska hålla avstånd och om man inte begriper hur man gör borde man inte få gå ut utan ledsagare. Det tog skruv och de höll sig sedan strikt på den linje som finns målad på golvet. Men vad är det för fel på folk som inte kan sköta sig utan att man behöver bli arg?!!

När jag kom hem hade jag fått svar från förvaltaren och p-bolaget. Man var hur len i ”mun” (skriften) som helst och erbjöd sig att betala tillbaka till min sons kompis. Så brukar det inte låta när jag ringer. Men det som är märkligt är att man skyller på sin avancerade teknik och att den inte klarar av att både jag och min son hyr platser på samma parkering. Eftersom min son hade kommit hem mer eller mindre samtidigt som hans kompis så hade kameran registrerat båda bilarna och därför hade man skickat ut en faktura på kompisens bil till både mig och han som är registrerad ägare. Alltså samtidigt till oss båda. Va! Hur rimmar det med god affärsetik att debitera två personer för samma parkering? Dessutom på min redan hyrda plats. Hade jag haft autogiro hade jag missat detta och hade inte min sons kompis berättat att han betalat en faktura på parkeringsavgiften hade de lyckats få betalt tre (3) gånger! Förvaltaren försvarar deras beteende med att de har ju så avancerad teknik och då blir det så här. Skitsnack skulle jag vilja säga!

Jag gick och la mig en stund, behövde sova lite. Sedan ett bad för att bli varm. Därefter kaffe och några skorpor. Under tiden pluggade jag. Alltså inte när jag sov och när jag badade, men när jag drack kaffe och åt skorpor.

Klockan är 21:30. Ska fixa lite åt pojkarna. Mat och skura deras lådor och fylla på ny sand. Sedan, om jag orkar, ska jag plugga en timme till. Har faktiskt lite flow. Det är enormt intressant det jag läser just nu.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Monday, monday, monday in an ordinary womans world

 1. znogge skriver:

  Jag hade gått i taket och det är bara förnamnet! Hur svårt kan det vara? Hoppas att det ordnar sig en gång för alltid.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Hos mig har flugorna konkurrens om utrymmet hela tiden. Jag går mer eller mindre alltid omkring i taket. Det händer så konstiga saker för jämnan tycker jag.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilket konstig system, eller konstigt företag! Inte undra på att du blev upprörd och inte kunde sova. Tur i alla fall att du har ork att ta tag i felaktigheterna.
  Hoppas att natten blev lugn och att du får en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är ett galet system på alla sätt. Då ska man också beakta att det är vår bostadsförening somm äger garaget och att vi varit med och betalat bygget. För att slippa byggmomsen gjorde förvaltningen något slags avtal med SmartPark och jag misstänker att det är kompisar till förvaltningsbolaget. För annars väljer man väl inte ett företag med så pass dåligt rykte? Eller…
   Vi måste förregistrera bilar som vi vill parkera på våra månadshyrda platser. Sen får man ofta ändå en timavgift debiterad som sedan ska bestridas och somm man inte alltid får rätt om. Jag blir jättestressad av det här. Nu var de en, förregistrerad, gäst som parkerade på min plats. Men F (min son) och jag får ofta extra avgifter då vi båda är parkerade på varsin hyrd plats. Egentligen fungerar det bara när jag är bortrest, bor i stugan eller liknande. Eller att jag parkerar när F har åkt bort eller är på jobbet. Jag står inte så ofta på parkeringsplatsen eftersom jag också har en garageplats (som kontrolleras via en annan kamera) men ibland ska jag ju bara bära in något eller vara där en kort stund och det är rätt mycket bök med garaget som tar tid. Är F hemma då så är det bättre att låta bli att parkera för då får jag, lika säkert som amen i kyrkan, en faktura trots att jag har en egen plats. Står jag på min plats och han kommer hem får han en faktura.
   Just nu står två av hans vänner, som är hos honom den här veckan, p hans 2 platser där de är föranmälda. F står på min plats där han är föranmäld. Men eftersom den där kameran blir, som de säger, ”förvirrad” (hur nu en kamera bli förvirrad) och någon av oss kommer att få en faktura. Det här är stress jag skulle klara mig utan. För sedan ska man sitta minst en timme i telefonkö och sedan är det ett lotteri om man blir utskälld eller får hjälp.

   Ha en fin tisdag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *