Det är söndag, då får man väl unna sig lite

Jag har långa listor på saker jag måste/behöver göra. Ja, jag är en sån person som skriver listor och prickar av. Men en söndag måste man få unna sig lite.

Sov till 8:30. Eftersom jag inte minns när jag somnade vet jag inte hur många timmar sömn jag fick, men skulle tro att klockan var runt 23 då jag la mig och så fick vi en extra timme, så 10 – 10½ var det nog. Så många timmar är det inte nyttigt att ligga stilla, speciellt som jag började söndagen med kaffe och en macka, stillasittandes, och sedan två avsnitt av The Sinner. Hade missat, eller inte hunnit, förra veckans avsnitt.

Medan jag såg på playTV:n drabbades jag, ja drabbades, av en längtan till New York. Det är länge sedan jag var där, mars 2006, men det är så levande i mig som om det vore igår. Jag kan känna i benen hur jag gick där på gatorna, hur jag gick i trapporna mellan våningarna på Guggenheims och hur jag fångades av stadens puls.

När jag tittat klart tog jag ett bad. Behövde värma upp mig. Trots värmefläkten. Men jag har kommit på lite idéer om hur jag ska minska den här ventilationsstormen utan att själva ventilationen minskar. Jag hade 19,1 grader  i morse och då var det varmt ute. En kall vinterdag kan det vara 16 grader.

Det blev aldrig av att jag gick ut, hade nog behövt en promenad. Blev sittandes med mina böcker.

Nu funderar jag på  om jag ska se lite film på Netflix, läsa en stund till eller sova.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Det är söndag, då får man väl unna sig lite

 1. Znogge skriver:

  Du behövde säkert timmarna!
  Själv har jag aldrig varit i New York men skulle gärna åka dig när det blir rätt läge…
  Så kallt kan du verkligen inte ha det! Något måste så klart göras.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Det där är en lång historia som jag skrivit om flera gånger. Det handlar om att det behövs extrem ventilation för att ventilera ut markradonet som finns under min lägenhet. Jag har nästan storm inomhus. Men nu har jag bestämt mig för att sätta upp draperier som kan hindra stormen när jag är hemma och sedan dras bort och ventilera medan jag inte är där. Jag värmer med en liten byggfläkt. Det får vi egentligen inte, men vad ska jag göra…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag har aldrig varit i USA, men det verkar som om alla som varit i New York längtar tillbaka dit. Det är nog en speciell stämning där som man vill återuppleva.
  Hoppas att natten blev lugn och sömnen god.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Sömnen blev tyvärr riktigt usel. Varför ska jag berätta senare.
   Hoppas din måndag blir bra.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *