Middag på lokal

Idag var jag bjuden på middag. Klockan 17:00 skulle vi ses på restaurang Al Dente i Kista. Men innan dess hade jag en del att göra. Alltså gick jag upp klockan 7 för att äta frukost och sedan sätta lite fart.

Förutom att plugga, vilket är en daglig syssla, var det det där med vinterdäcken. Uppe på småländska höglandet är det ofta kallt, speciellt då jag slutar 7 på morgonen. Förresten var det minusgrader här i Kista förra natten. Regnar gör det också så det är inte svårt att föreställa sig hur halt det är nattetid.

Jag stretade med mina däck i den hala trappan. Den är brant och full med blöta löv. Höll på att ramla baklänges och sedan vågade jag inte bära utan rullade däcken uppför rampen. Inte precis vad min rygg önskade sig. Ska be min son bära ner sommardäcken, han är stark.

Jag brukar byta däck i Rotebro och gjorde så idag också. Snabbt och behändigt. Sedan passade jag på att ta en liten shoppingrunda inne på Coop. Bara några småsaker jag behövde.

Eftersom de inte hade en lång blompinne som jag behövde begav jag mig till Barkarby. Det var så mycket ändrat med vägarna och jag blev förvånad att så mycket hänt på den korta tiden. För så länge har jag faktiskt inte varit i Småland.

På Plantagen hade man i alla fall en blompinne i ungefär min längd. Måste binda upp och staga min paraplyaralia. Behöver flytta den när jag städar. Just nu är den lutad mot ett fönster.

På vägen hem åkte jag förbi macken i Sollentuna och köpte en korv. Dels som lite stödmat eftersom det var långt kvar till middagen dels för att jag ville prova att mitt nya bensinkort fungerade.

Väl hemma drack jag kaffe och pysslade lite med ditten och datten. Sedan var det dags att klä mig. Tog min nya klänning, hade den med hit hem just för det här tillfället.

Egentligen hade jag tänkt promenera men eftersom det regnade åkte jag T-bana. Utrustad med munskydd.

Jag hann köpa en hudcreme jag behövde och en anteckningsbok innan det var dags att bege mig till restaurangen. Kom precis lagom i tid.

Vi var en liten grupp, vi som jobbat med helgsmålsbönerna i Akalla. Vi blev bjudna på middag och avtackade. Även jag fick vara med trots att jag lämnat Svenska kyrkan och församlingen.

Jag hade bestämt redan innan att jag ville äta plankstek. Men plötsligt blev jag sugen på C  Club sandwich.

Maten blev jag bjuden på men vinet betalade jag själv. Det är en självklar policy att man betalar sin alkohol med egna pengar.

Det var enormt trevligt att träffa vännerna som jag haft så mycket gemenskap med men inte sett på länge.

Precis innan det var dags att bryta upp och åka hem fick vi presenter. Ett trevligt litet paket.

Tio praliner som jag kan äta till mitt kaffe när jag behöver förgylla tillvaron lite.

Nu är jag hemma. Det är lördagskväll och helst skulle jag vilja lägga mig. Men jag ska läsa en stund till, klockan är bara 22:15. Natten är en timme längre och jag hinner absolut sova. Ska nog strunta i att sätta alarmet tror jag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Middag på lokal

 1. Ingrid skriver:

  Så klokt av dig att sätta på vinterdäcken. Nu är det riktigt lurigt på vägarna. Ja inte här på Gotland förstås, men jag har ju sett bilder från fastlandet.
  Det låter som en trevlig middag och den har du säkert gjort dig förtjänt av.
  Plugga nu inte för sent in på natten!
  Kram, Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Ja, vinterdäcken behövs på sina platser. Speciellt om man åker nattetid eller tidig morgon/sen kväll.
  Såg sedan i dina kommentarssvar att du fått låna originalfilmen. Hoppas du får nöje av den. För den är som en riktig Hitchkock ska vara.

  Ha en bra kväll och sov gott!
  Kram

 3. Så mysigt det här låter med middag ute och trevligheter. Gällande blomman blir jag dock tvungen att googla den, av två skäl nyfiken på hur stor den är men också för lite inspiration. Skulle vilja utöka växtligheten i mina fönster.

  • Kraka skriver:

   Den blomman, som ju är en grön växt, var cirka 15-20 centimeter då jag köpte den på vägen hem från BB när min son var nyfödd. Den är nu minst lika lång som jag (1,69) och min son har fyllt 35 år.

 4. Znogge skriver:

  Så skönt att få vinterdäcken på. Vi ska byta i slutet av veckan men med tanke på att det är 15 grader i dag så känns det lite tveksamt. Dock kan vädret ändras snabbt.

  Vilken bra dag det blev även om du fick slita rejält med däcken. Maten lät väldigt god och fin present fick ni. Bra att alla betalar för eventuell alkohol själv.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det känns skönt att de är på plats. Källartrappan är inte att leka med, alldeles för brant.
   Ja, det skulle se illa ut om förtroendevalda och volontärer drack alkohol för medlemmarnas pengar.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *