Vi gjorde en utflykt

Det är trist att bara vara hemma och vi hade därför bestämt att göra en utflykt i den lilla skalan. Alltså en där man håller avstånd från människor man inte umgås med till vardags. Vi åkte till Tingsryd. Det var Fia, N och jag.

Vi började med att besöka Härlins, en klädaffär med anor. Jag spanade in Masai-sortimentet och hittade genast en klänning med tillhörande scarf.
Eftersom det kostade nästan 1200 kronor så tänkte jag att det var nog och betalade. Men eftersom mina kamrater tog god tid på sig var jag ju tvungen att roa mig med att titta runt. Då hittade jag en sak i två delar. Byxor och en topp, grå med lite mönster. Tyvärr hittar jag den inte på Masai:s hemsida så jag kan visa er. Där gick nästan 1800 kronor ytterligare och då fick det vara nog. Måste ju ha lite pengar kvar till mat och uppehälle…

Vi gav oss sedan iväg till Börjes. Där finns lite av varje och för alla smaker. Vi började med att fika och Fia och jag valde deras räkmacka, något som är lite kult att man ska äta på Börjes.

På Börjes är det shopping som gäller. Jag köpte långkalsingar, strumpor, halkosockar, esspressokoppar i glas som jag tänker ha som glöggmuggar, ett stort rivjärn och ett mindre för parmesan, citronskal och liknande, en sån där brännare man bränner socker på brylépuddingen med, presentpapper, ett garnnystan eftersom jag behöver stoppa några av mina inomhussockar som blivit slitna, 2 lunchlådor, 2 marsipanlock i blått (bara för att det ofta är svårt att hitta de blå locken, annars var det nog samma pris som på Coop), en flytande handtvål med doft av jordgubbar och mjölk (den har jag inte sett på Coop) och engelsk lakritskonfekt.

När vi betalat och jag detaljgranskat mitt kvitto eftersom jag tyckte det kostat väl mycket, men konstaterat att det stämde, la vi in sakerna i bilen och gick till garn- och broderiaffären. Jag behövde en ordentlig stoppnål.

Innan vi åkte hem, alldeles innan de stängde, var Fia inne hos Härlins och köpte några av de saker hon lagt undan. Ibland är det bra att fundera en stund på vad man vill ha.

På väg ut ur Tingsryd mot Växjö. Himlen var nästan magisk.

När vi kom hem var jag riktigt trött. Hade egentligen tänkt gå hem och plugga lite. Men jag blev bjuden på god blomkålssoppa hos Fia och U. Sedan kaffe.

Tycker Tornet ser så hemtrevligt ut när det lyser i fönstren.

Nu är jag riktigt, riktigt trött. Det är dags att sova. Om jag får plats i sängen. Men jag ska klä av mig och kanske dricka lite kaffe först så pojkarna hinner säkert flytta på sig.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vi gjorde en utflykt

 1. Znogge skriver:

  Grattis till en lyckas shopping! Klänningen är hur snygg som helst så det var bra att du slog till. En räkmacka är aldrig fel och dessutom var det visst räkmackans dag för ett bar dagar sedan. Vilken trevlig utflykt det blev.

  Kram och god fredag!

 2. Lena Johansson skriver:

  Det är jobbigt att shoppa och själv brukar jag inte orka så länge. Rivjärn behöver jag som tur är inte köpa eftersom jag är ett sådant!

 3. Ingrid skriver:

  Så duktig du var som lyckades shoppa så mycket. Du fick verkligen valuta för utflykten.
  Den där räkmackan hade jag inte tackat nej till. Den ser riktigt läcker ut.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Middag på lokal | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *