EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 oktober

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 14 oktober ett hittar du här.

Onsdagen den 14 oktober är en dag efter nattarbete och därför faller ett antal timmar bort mitt på dagen.

Klockan 07-08: Efter ännu en natt, nummer 2 för den här gången, på IVA Eksjö bytte jag om. Just den här delen av sjukhuset är nybyggd och det är väldigt fräscht.

Klockan 8-9: Jag stannade till på rastplatsen vid Boskvarnasjön. Jag brukar stanna där och dricka lite medhavt kaffe och slumra en stund. Det är tufft att köra långt efter en arbetsnatt. Just idag vilade jag inte så länge, hade vilat på parkeringen vid Dollarstore i Vetlanda. Var ovanligt trött när jag åkte från jobbet.

Klockan 9-10: Äntligen hemma. Pojkarna fick mjukmat innan det var sovdags för mig.

Klockan 10-11: ”Får jag sova hos dig” frågade Orvar. Det fick han.

SÖMN EFTER ARBETSNATT

Klockan 11-16: Sov skönt. Det hade jag förtjänat.


Klockan 16-17: Efter lite kaffe och en knäckemacka tog jag tag i dagens tvättprojekt. Ett projekt som sedan dominerade dagen.

Klockan 17-18: Tvätten for runt i maskinen. Totalt tvättade jag 3 maskiner.

Klockan 18-19: Bestämde mig för att låna in en tvättställning och hänga tvätten i köket. Jag avskyr egentligen tvätt i lägenheten. Men eftersom jag bor i på tre våningar så kändes det okej.

Klockan 19-20: Bytte lakan och bäddade rent.

Klockan 20-21: Lagade och åt middag. Spiralpasta och hemlagad köttfärssås.

Klockan 21-22: All tvätt var klar och hängde i köket. Har kommit på att lakan kan torkas på ett bra sätt om man hänger dem på spjälorna i trappen.

Klockan 22-23: Ett välförtjänt fotbad. Unnar mig ofta nu när jag inte har något badkar.

Klockan 23-24:Slutet på dagen. Hade tänkt hinna så mycket. Men jag kände mig trött och bestämde mig för nya tag imorgon.
Kingston låg och väntade på att jag skulle lägga mig. Men sedna gav han upp och la sig mitt i sängen. Tänkte väl att ag nog skulle göra honom sällskap strax. Det skulle jag.

Dagen präglades av praktiska, nödvändiga, sysslor i kategorin hemmaadministration. Tvätt och disk, matlagning och ett och annat. Allt kom inte med på bild.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2020, Eksjö, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 oktober

 1. znogge skriver:

  Det var en innehållsrik dag minst sagt och du hann med mycket. Jag kan förstå att det är tufft att köra en längre sträcka när man har arbetat hela natten. Når det gäller tvätten är det svårt att hitta torkplats till den tycker jag. Vi har förvisso en tumlare men tröjor och allt annat ryms inte på vår lilla torkställning.

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Hemma skulle det inte fungera att hänga tvätt i lägenheten. Jag har alldeles för kallt och det tar minst en vecka att få tvätten torr. När det torkar så långsamt får man den där lite unkna lukten i tvätten och den känns inte fräsch. Här var det nästan torrt i morse när jag kom ner i köket.
   Jag måste mäta den här lägenheten för den känns så mycket större än min hemma. Faktiskt väldigt mycket större. Men planeringen kan lura mig lite. Så välplanerad.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Kul att följa din dag! Jag har inte heller något badkar, så jag har köpt en speciell balja till fotbad – en låda som är egentligen är en kattoalett. Den kostade 10:- på Kupan och passar precis i hyllan i badrummet och storleken är exakt som mina fötter.
  Vi har bra ventilation här och jag har en torkställning i badrummet. Allting, även lakan torkar över natten.
  Ha en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *