Höstsöndag

Vaknade vid halvåttatiden och började med morgonkaffe. Sippade på min kopp i nästan en timme innan jag gjorde mig två mackor med kaviar och ost på hembakad tekaka.

Några som däremot inte nöjde sig med kaffe var pojkarna. De ville ha en ordentlig frukost.

Blev sittande ett tag och mediterade över hösten. Det har redan gått en tredjedel av oktober och även om det funnits fina dagar så har det, om jag ska vara ärlig, mest regnat.

Utsikt från två av mina köksfönster. Ser vackert ut, men kylan, cirka 8 grader, och den regnfuktiga luften lockar inte till utomhusaktiviteter.

Jag förflyttade mig upp till Tornets övervåning. Orvar följde med mig upp medan Kingston stannade i köket. Han ville smälta maten sa han.

Pluggade en stund, diskade, bar ut sopor och kompost, gick in en stund till Fia och bestämde mig sedan för att ta tag i en av dagens huvuduppgifter: Tanka bilen inför veckans arbetspass.

Så här olycklig såg Kingston ut när jag plockade fram snabeldraken. Ingen av pojkarna gillar den och rusar iväg och gömmer sig när den kommer fram.

Åkte på en shoppingrunda. Det regnade men jag trotsade risken att bli rejält blöt och skyndade mellan Tornet och bilen. Vädret växlade och ibland var det uppehåll. Gällde att förflytta sig då.

Började med att åka och tanka. Köpte en korv med bröd som lunch innan jag fortsatte till Stora Coop i Norremark.

Inhandlade dels lite livsmedel att tillreda som middag, torsk och en färdig sås att hälla över innan den skulle i ugnen. Dels köpte jag lite bakprodukter för kommande bruk.
Därefter åkte jag till Classe. Kände att jag kunde ha bruk av R6-batterier. Passade också på att bland annat köpa en linjal, något som jag saknat flera gånger senaste tiden.

När jag kom hem åkte torsken in i ugnen. Hann precis äta innan de var dags att byta om innan Fia och jag skulle åka till Ulriksbergskyrkan.

Som förra söndagen var det mycket sång och musik. Betydligt färre människor var det också och det kändes inte som man överskridit de 50 personer som får samlas. För min åsikt är att FHM menar att man ska räkna alla. Men förra veckan hade man inte räknat personalen, inte konfirmanderna och kanske inte ens konfirmandernas anhöriga. Men vem vet… Vi satt i samma hörn igår som förra helgen. Långt från andra människor.

I Svenska kyrkan (och katolska kyrkan samt frikyrkor närstående till Svenska kyrkan) har man en plan med Bibeltexter som roterar under 3 år. Här har man teman. Intressanta teman, som nu psykisk ohälsa och närliggande områden. Men teologin är så grund. Man predikar, eller håller betraktelse är kanske ett mer rätt ord i sammanhanget, på en nivå som om man talade till människor med låg kunskap om både Bibeln och livet. Känner inte att det tillför mig något. Ska väl erkänna att jag inte har koll på om den som håller i gudstjänsten är pastor eller volontär. Volontärer får givetvis hålla betraktelser på den nivå de har förmåga och kunskap till. Jag är också medveten om att jag är bortskämd med att gå på en skola med jesuitpatrar som undervisar.

När jag var hemma igen hade jag för avsikt att plugga. Men jag la mig på sängen för att vila en kort stund. Vaknade när morgonen grytt, närmare bestämt vid 7-tiden.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Höstsöndag

 1. Ingrid skriver:

  Så synd att det regnade igår när du var ledig. Här var det jättefint hela dagen och det är detsamma i dag. Det är ingen större värme, 8-9 grader bara, men det blåser inte så mycket och solen värmer. Jag blev riktigt varm när jag var ute nu på förmiddagen.
  Så skönt för dig att få sova ut ordentligt!
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det regnar en hel del i Växjö. Borås och Växjö tävlar väl lite om att vara Sveriges regnigaste stad. Men just nu är det lite sol. Men kyligt.

   Ja, skönt att sova. Jag behöver verkligen det för jag känner mig rätt trött rent generellt.

   Ha en glad måndag du också!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Jag hade blivit väldigt irriterad om någon talade till mig som om jag var ett barn eller ingenting begrep. En mästrande och förlegad syn som jag inte tycker hör hemma i något sammanhang.

  När det gäller att räkna personer som vistas tillsammans i en lokal så ska man räkna alla. Det borde vara en självklarhet tycker jag.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Ulriksbergskyrkan är en pingstkyrka, även om man måste läsa på lite för att se det. Inte så att de döljer det, men det är alltid lättare att se när kyrkorna i den gruppen heter antingen pingst- eller filadelfia.
   Man har ett, från de kyrkor jag känner mig hemma i, annorlunda sätt att fira gudstjänst. Jag vill ha de symboliska ritualerna och en högkvalitativ teologisk utläggning av någon som är minst teologie kandidat. De Jesuitpatrar jag nämnde i inlägget har minst en, ofta fler, doktorsavhandlingar i bagaget. Därutöver tycker jag om poesin i våra psalmer. Tycker att sångtexterna i nämnda kyrka är lite på förskolenivå. Det är bara rörelserna som fattas och de skulle lätt kunna integreras.

   Det där med att räkna personer är det säkert många som fuskar med. Igår räknade jag och vi var runt de 35 personer som de sa var anmälda. Alltså hade inte alla kommit för 50 personer får anmäla sig och då är personalen undantagen. Förra söndagen var vi minst dubbla antalet. Mellan tummen och pekfingret. I vart fall var vi många fler än 50 för jag räknade till 50 och då var många inte räknade.

   Ha en fin måndag! Hoppas den blir lugn.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *