Sicken vicka det varit

Äntligen fredag och vardagsdelen av veckan är slut. Ändå har de varit en bra vecka. Jag har gjort skiftande saker i skiftande miljöer, det är knappt jag kommer ihåg allt. Men nu ser jag fram mot en lugn hemmakväll.

Måndag:

Klev upp redan klockan 5 på morgonen. Hade mycket som behövde fixas innan jag kunde packa in katterna och mig själv i bilen.

Pluggade några timmar. Packade det som skulle med, och det var inte lite eftersom jag behövde ta med böcker för de kommande veckornas studier.
Plastade in, laminerade, ett par papper som jag låtit ligga eftersom jag behövde läsa instruktionerna till lamineringsapparaten. Det var hur lätt som helst.
Äntligen fick jag tid att ta hand om hinken med äpplen. Hade förvarat den ute så de var lika fina, eller fula, som när jag plockade dem. Skalade och skar i bitar och la i frysen. Sedan bar jag mina blommor till orangeriet där jag fått löfte om att ha dem.
Vid 14-tiden bar det av hem till Stockholm.
När jag var nästan hemma ringde jag F och fick veta att han och F (han som har en av kattungarna från Stojby) satt på Burger King och åt. Jag tog en snabbrunda förbi där och drack en kopp kaffe. Sedan åkte F med mig hem och hjälpte mig bära in.

 

Tisdag:

Åt frukost med F och sedan hade jag lite saker att göra. Åkte sedan till stugan för att röja undan vid fönstren. Det var 5 grader inomhus när jag kom dit. Lyckades elda utan att det rök in, vilket är en konst när skorstenen är kall.
Stressade hem och tog ett bad innan jag skulle iväg till jobbet. Där tog det mig 40 minuter att parkera eftersom man bytt system och jag behövde ladda hem en app och registrera mig i den. Jag blev stressad eftersom jag blev sen och lyckades tappa mitt CirkelK-kort. Trodde det blivit stulet och skyndade mig att spärra det. Men senare ringde några som jobbade på sjukhuset och sa attt de hittat det. Men då var det för sent, redan spärrat. Hon som ringde lovade att klippa det och lägga i sekretesshanteringen.

Första natten på min nygamla arbetsplats. Men eftersom de flyttat till nya lokaler så var det helt nytt för mig. Men det gick bra, Det var jätteroligt att träffa arbetskamrater jag inte sett på länge.

 

Onsdag:

Efter jobbet åkte jag till stugan där min son väntade. Han var där för att släppa in dem som skulle byta mina fönster. Jag trodde att det skulle komma två, max tre, personer. Men man var i stort sett två polacker på varje fönster. Någon kunde pyttelite engelska, men det var svårt att kommunicera. Men vi lyckades få veta hur länge man trodde det skulle ta.

Min son och jag åkte och åt frukost. Sedan åkte jag iväg och hittade en parkering långt in i Flatenområdet. Jag satt i min bil och tittade först på Halv åtta hos mig och slumrade sedan lite. Hundägare kom dit och rastade sina hundar. Jag räknade till fjorton bilar med tllhörande hund. Man glodde misstänksamt på mig som inte hade någon hund och undrade säkert vad jag var för skummis.

Jag åkte tillbaka till stugan och då höll man på att bära ut sina verktyg. Man var klar och klockan var 11:30. Man hade bytt fem fönster.

Jag gick in och röjde bort de saker jag lagt på förvaring i sängen. Försökte elda, men det ville sig inte och jag gav upp och bäddade ner mig. Med kläderna på.

På kvällen var det årsmöte i studentkåren vid Newmaninstitutet. Jag har varit revisor några år och hade råddat med detta innan mötet. Mötet var på zoom och jag satt i sängen i stugan med min dator.
Jag lämnade mitt uppdrag som revisor och blev vald till kassör. Detta hade jag blivit tillfrågad om innan, men man kan ju aldrig vara säker på att bli vald. Men det blev jag och ser fram mot detta förtroendeuppdrag. Kommer också att sitta kvar som representant i lärarkollegiet.

När mötet var klart klädde jag mig och tog vägen förbi Hemköp och köpte lite livsmedel till att äta direkt. Två bananer och en drickkvarg med smultronsmak. Köpte också Farfars köttbullar från Dafgårds att äta som nattlunch. (Jag är inte sponsrad för den ofrivilliga reklamen. Det är bara precis som det var).

Andra natten på jobbet och det var ganska lugnt, eller som förväntat i alla fall.

 

Torsdag:

Hade tänkt åka direkt hem för att sova. Men redan på Huddingevägen var köerna så hemska att jag gav upp, svängde vägen över Rågsved och åkte till stugan. Sov sedan till klockan 11 innan jag åkte hem och fortsatte sova.

Åkte och tankade, bara lite eftersom mitt bensinkort som ger rabatt ju var borta, och köpte en förpackning färdigmat. Pannbiff med löksky.

 

Fredag:

Det var skönt att vaka av och veta att jag inte ska jobba på några dagar. Men ledig är jag inte, måste plugga.

Trodde att det skulle bli sömn i stugan igen, men trafiken rullade på hela vägen hem. Är folk lediga på fredagar numera? Eller jobbar hemifrån kanske? Jag var bara tacksam.

Direkt jag kom hem fixade jag åt katterna och sedan gick vi och la oss. Kingston la sig hos mig i sängen och Orvar iakttog mig lite på avstånd.

Hade alarmet på till klockan 15:00. Trodde att det var det jag vaknat av och gick upp. Tog ett bad, klädde mig och satte mig i köket. När jag drack kaffe drog alarmet igång och jag undrade varför. För jag trodde ju att jag gått upp klockan 15.

Gick igenom posten som kommit medan jag sov och mitt nya bensinkort fanns med. Skönt!

Hade fått ett sms om att ett paket från Bokus kunde hämtas på ICA. Jag har beställt böcker både hit hem och till Stojby.
Gick ner till Akalla och utanför ICA, när jag skulle kolla vilket nummer paketet hade, såg jag att det var ICA Norremark. Så det var bara att gå hem igen.

När jag ändå var ute gick jag och hämtade bilen och åkte jag till Rotebro för att shoppa. Köpte vin och middagsmat. Ska äta tacos ikväll.

Nu är det pluggande som gäller. Minst tre timmar, helst fyra.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop, Växjö. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sicken vicka det varit

 1. Ingrid skriver:

  Du har verkligen haft fullt upp och det förklarar ju den skenbara bloggpausen.
  Det är gott att ha lite äpplen för senare bruk. Jag fick äpplen av Eva häromdagen och kokade lite mos. Det är gott att ha på havregrynsgröten.
  Nu ska jag gå och laga lite mat. Det blir fuskmat – Felix gulaschsoppa med en ostmacka till.
  Ha en skön kväll och plugga nu inte för länge!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Blir nog en lagom fördelning mellan plugg och vila.
   Mina äpplen blir troligen äppelkakor. Såg nu vid stugan att det finns massor av fläderbär kvar, en grannes vän skulle komma och plocka för säkert en månad sedan. Funderar på att plocka en omgång till. Jag gillar verkligen den där marmeladen jag gör.

   Ha en skön kväll du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken intensiv vecka och du har verkligen haft fullt upp! Skönt att fönsterna är utbytta nu. Vi behöver byta några fönster men det får nog vänta tills i vår.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Jag tycker det ser ut som att jag kan vara nöjd med fönstren. Det var tk-fönsterbyte. Dessutom var deras offert 15 000:- lägre en en annan offert jag fick ”mellan tummen och pekfingret” dvs den kunde bli högre om det visade sig att det behövde mer jobb.

   Kram

 3. Lilja Johansson Lindfors skriver:

  Så roligt att läsa om vad du göra även om det låter mycke och lite stressigt. Är du i stan nu igen? Hur länge är du hemma nu och vad är det du pluggar egentligen? STS årsmöte blev inte klart. Revisionen var inte gjord. De hade sagt att de skulle kontakta dig och mig som ersättare för att göra revisionen för ett extra årsmöte. Ingen har kontaktat mig ännu.
  Kram

 4. Kraka skriver:

  Jag är hemma nästa vecka ut, reser ner på fredag och firar halloween. Eller firar gör jag kanske inte men jag har kurslitteratur att hämta ut inför nästa period.
  Kommer tillbaka veckan efter för att jobba, men då blir jag kvar längre och har fler så kallade lediga dagar. De kallas ju lediga, speciellt av dem som tror att det inte är ett arbete att plugga, Jag har några sådana personer i min närhet. Jag pluggar kandidatprogrammet i filosofi på Newman, jesuiternas högskola.
  Det är kassörens sak att kontakta och lämna över materialet till revisorn. Jagg ringer dig under dagen om detta. Känns inte bra att diskutera på en öppen blogg.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *