Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Nämn ett band/artist du gillar men aldrig har sett live
 2. Vad är en maträtt du aldrig testat?
 3. Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka?
 4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa?
 5. Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra?

 

 1. Jag har väl sett det mesta jag vill se. Men några missade jag eftersom jag antingen var för ung eller inte hade råd. Beatles, Bob Marley. Men jag har sett Zeke Marley, Bob Marleys son.
 2. Jag äter absolut inte husdjur eller exotiska djur. När jag reser, vandrar, i länder där man äter till exempel marsvin anmäler jag alltid till reseledningen att jag är vegetarian. Det är jag inte, men jag tar aldrig risken att det är en katt, hund eller annat husdjur i maten.
 3. Länder med pågående krig. Dessutom har jag låtit bli att resa till Thailand av samma skäl som man på 1970-talet inte reste till Spanien. Thailand är en diktatur som livnär sig på turism. Så länge vi matar svinen kommer de att behandla sitt eget folk som skit.
 4. Jag har hoppat både bungyjump och fallskärm. Men bergsklättring kommer jag aldrig att prova.
 5. När jag började jobba i vården, som sjukvårdsbiträde, trodde jag aldrig att jag skulle äga en bil, aldrig resa utomlands. Jag hade en månadslön motsvarande en timlön på 12 kronor i timmen. Det var extremt lågt även för att vara på den tiden.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 44: Aldrig säga aldrig

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Jag orkade inte riktigt med dagens frågor, så jag hoppar över.
  Ett svar på fråga 5 kan jag lämna i alla fall. Jag trodde väl aldrig att jag skulle besöka en skidort i Österrike eller kryssa med en liten båt längs turkiska kusten. Det fick jag uppleva som anställd på Faktab Finans. Upplevelser som jag aldrig glömmer.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 2. vegetarian var jag på sjukhuset när jag födde bard, jättegod mat 🙂

 3. Paula skriver:

  Vilka bra svar! Att låtsas vara vegetarian i länder man inte litar på låter toppen! Och Thailand håller jag också med om, svenskarna hymlar och låtsas inte se hur landet styrs och hur det mår. Bedrövligt! Du är en tuff brud som hoppat bungyjump och fallskärm, jag skulle bajsa på mig!
  Jag har aldrig ägt en bil…

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  nej inga husdjur i maten. och du har hoppat bungyjump som jag aldrig skulle våga. fallskärm skulle jag kunna tänka mig om någon instruktör hoppade med. Thailand vill jag inte åka till.
  ´

 5. Bokdamen skriver:

  Oj det var tufft att du hoppat bungyjump och fallskärm, det skulle jag inte våga. Nej fy för att äta husdjur/djur, förstår att du väljer vegetariskt. Jag är vegetarian sen länge. Fy vilken lön det var då du började inom vården, tror nästan inte att det är sant. Ha en bra helg!

 6. Boklysten skriver:

  Kul att läsa dina svar! Tufft att våga hoppa bungyjump och fallskärm

 7. Pingback: Fem en fredag v. 45: Drömmar - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *