Inte bara en sjusovare

Klockan var 11:20 när jag vaknade. Jag behövde troligen sova, är så mycket att bearbeta och att sitta timme efter timme och läsa svår text på engelska tar energi. Hjärnan är vår största energiförbrukare. Det är den naturligtvis oavsett om man pluggar eller ”bara är”.

Släpade mig upp, passerade toan, gick ut i köket och satte in en kopp kaffe i micron. Till Kingstons stora förfäran. Han vill ha första prio på servering av mjukmat. Men han fick vänta till min kopp stod i micron, sedan la jag upp mat åt pojkarna. Som förresten inte led av svält för det fanns torrfoder kvar på fatet.

Drack kaffe, kollade bloggar jag följer och tittade på halva gårdagens avsnitt av Så mycket bättre. Klädde mig och tog itu med dagen. Eller det som var kvar av den… Det var redan eftermiddag.

Åkte till Södertälje, men stannade på vägen när jag passerade en kyrkogård där ett gammat ex ligger. Det såg så torftigt ut där och ingen hade varken planterat eller tänt något ljus. Eftersom jag hade både ljung och ljus i bilen hämtade jag och satte dit. Sista gången jag såg honom var i slutet av maj, eller början av juni, 1983. Då var det redan slut sedan länge men vi sprang på varann på Centralstationen och drack en kopp kaffe. Som jag fick betala som vanligt. Han levde ett liv lite vid sidan om vad som anses acceptabelt och jag är inte förvånad att han bara blev runt 50 år. Det blev så fint med ljungen och ljusen. Men jag har bestämt, av flera skäl, att inte lägga upp någon bild.

I Södertälje besökte jag mina föräldrars grav och tände ljus. Fars dag är ett utmärkt tillflle för ljuständning. Såg att ljungen jag satte vid Allhelgona tagit sig fint.

Sedan vände jag hemåt. Eftersom det var bilkö fick jag tid att fundera på vad jag skulle äta till middag och hann både anta och förkasta en rad olika idéer. Men till sist bestämde jag mig för att åka till MAXI i Häggvik och se vad jag hittade.

Rostbiff och potatissallad. En precis lagom stor portion.

Trodde verkligen att jag köpte en alkoholfri öl. Men det visade sig vara en 3,5:a. Men jag skulle ju bara vara hemma så det gjorde inget. God var den i alla fall.

Till kaffet efter maten åt jag en utsökt sockerkringla. Den har jag dessvärre ingen bild på.

Har tittat på ett avsnitt Black mirror och lite mer på Så mycket bättre. Jag orkar inte se den sortens program i ett svep. Folk som leker och har trevligt med oss som åskådare. Jag blir helt enkelt uttråkad.

Avslutade kvällen med Grantchester, ett antal avsnitt. Kingston höll mig sällskap. Orvar tittade till oss lite av och till.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte bara en sjusovare

 1. Ingrid skriver:

  Då är det tydligen fler än jag som inte riktigt orkar med de här lekprogrammen där de medverkande har så vansinnigt roligt. Då om någon gång känner jag mig utesluten och satt på undantag.
  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag känner mig väl inte direkt satt på undantag, men jag blir uttråkad. Det är som när grannen har fest och man inte är medbjuden. Det berör inte mig.
   Jag börjar pyssla med annat, kastar ett halv öga på programmen och är inte det minsta engagerad. Tyvärr är det väldigt många program där medverkande lever ett eget liv som inte lyckas få med oss tittare. Vi blir passiva åskådare.

   Ha en bra och fin måndag du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så mycket bättre tycker jag är okej men vissa andra program klarar jag inte av. Där har Husse och jag inte alls samma smak men det är ju inte nödvändigt heller. Jag blir inte heller engagerad.

  Kram och god måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *