Festade loss ordentligt på lördagskvällen så här i pestens tidevarv

Vaknade tidigt, kände att jag sovit klart, gick upp och gjorde kaffe. Satte sedan igång med studier. Spännande artiklar om människan och tekniken.

Åkte iväg på en tidig shoppingrunda. Behövde köpa något att äta under kvällens festande. Passade också på att köpa några andra nödvändigheter.

Fick syn på blå tårtbitar och eftersom jag hade ett ärende inne på apoteket som skulle öppna 20 minuter senare så passade jag på att unna mig kaffe och en av de blå. Speciellt eftersom jag inte åt någon Gustav Adolfs-bakelse igår.

När jag kom hem packade jag upp, drack kaffe och åt ett par mackor som lunch och pluggade sedan 1½ timme. Kände att jag behövde vila lite och la mig med ljudbok. Slumrade en stund med katterna. När jag gick upp fortsatte jag att plugga.

Började städa badrummet, en städning som också innebär en omorganisering för att det ska bli mer lättstädat i framtiden.

Tittade på playTV, Henry Purcell – Den blå musiken. Är du det minsta intresserad av musik bara måste du se programmet! Musik från sent 1600-tal och tidigt 1700-tal. Det blå hänför sig på att hans musik har en ton av blues och räknas som ett tidigt ursprung till jazzen. Visste ni det? 🙂

Klockan 19:00 var det dags att träffa B-M. Jag hade laddat upp med mat.

Kycklingspett, potatissallad och tomater

Rödvin att dricka till

Jag trodde det skulle vara svårt att komma på något att prata om. Men det var inga problem. Vi pratade på till klockan 22 om allt möjligt. Vi känner varann sedan vi var 5 år så det borde ju inte vara problem. Men jag var ändå lite osäker på det där med att sitta och titta på varann vid varsin dator. Men det fungerade hur bra som helst.
Vår ursprungliga plan var att ses, göra en lite längre promenad, kanske gå på bio och sedan äta middag. Nu fick et bli en träff på Whatsapp.

Fick just ett sms om att SVT1 visar 438 dagar. Kollade och den finns på play. Så den ska jag titta på nu innan sovdags. Det har varit en bra dag idag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Festade loss ordentligt på lördagskvällen så här i pestens tidevarv

 1. Geddfish skriver:

  Ja visst kan man festa loss på olika vis!
  I fredags hade döttrarna och jag en Messengervideochat efter våra resp middagar. Vi tog efterrätten och vinet under en timme efter kl 19. Hur roligt som helst, kändes som alla var hemma hos mig!
  Kram!

 2. Znogge skriver:

  Jag har också varit tveksam till om det blir naturligt även om man känner varandra väl men det fungerade ju bra. Kanske är det något av en vanesak och att man efter en stund tänker bort att man inte ses IRL.

  Kram och god söndag!

 3. Ingrid skriver:

  Blå är en lite knepig färg när det gäller mat, men den där bakelsen skulle jag inte ha något emot. Jag antar att den smakade som en ordinär prinsessbakelse ska göra.
  Kul att festen via Whatsapp funderade bra.
  Tack för tv-tipset, för nu vet jag vad jag ska göra i eftermiddag!
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Den smakade precis som vilken prinsessbakelse som helst. Färsk och god var den också. Jag har två tårtlock i blått liggandes i Växjö. Köpte dem när vi var i Tingsryd på shoppingutflykt. De har hållbarhet till i februari. Det är lite svårt att få tag på blå lock, finns mest fröna och rosa. Hade velat ha ett då Kingston fyllde 5, men det fick bli ett grönt då. Ifall du minns, hade bild på den.

   Önskar dig en bra söndag. Själv har jag inte bestämt ännu hur den här dagen ska fortlöpa.

   Kram

   • Ingrid skriver:

    Jag såg 438 dagar i kväll och den var både bra och tänkvärd. Så än en gång, tack för tipset!
    Det var verkligen en kontrast mot Velvet, som jag annars tittar på nu. Få se om jag kan sova efter i natt!
    Kram, Ingrid

    • Kraka skriver:

     Jag minns så väl nyhetsrapporteringen när det hände. De där länderna är inte att leka med. Men det ledde till en del bra saker i efterförloppet. Så någon nytta var det med det hela, fast till ett högt pris för grabbarna.

     Sov gott!
     Kram

 4. Micke skriver:

  Att mötas digitalt tycker jag är bra att kunna göra yrkesmässigt så man slipper riskera något i dessa covid-tider.
  Men privat har jag aldrig provat att nyttja denna teknikalitet, kul att det fungerade för er och med en flaska vin blir det ju ännu bättre 😉

  Ha en underbar avslutning på denna helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *