Trot eller ej, men det är faktiskt lördag

Kom upp skapligt tidigt. Pluggade några timmar. Blev trött. Sov middag. Där hade historien kunnat sluta. Men jag gav mig iväg på lite shopping.

Åkte till Bromma Blocks. Det var nästan så att jag vände när jag fick se alla bilarna på parkeringen. Men jag besinnade mig och insåg att alla dessa människor knappast var i mataffären. Inte på apoteket heller förresten. För det är ju till just de två ställena som vår statsminister sagt att vi får gå. Ingen annanstans.

Tog på mig ett av mina fina munskydd och gick in på Stora Coop och köpte mat och hushållspapper. Lite mjukmat också eftersom det är lördag och Kingston bett så snällt att få Mjau i sås eller gelé.

Unnade mig en kaffe och en korv med bröd i cafeterian. Där var nästan folktomt. Hade god uppsikt över apoteket och där var förresten också nästan tomt. Därav kan man dra slutsatsen att huvuddelen av de hundratals människor som parkerat sina bilar drev runt på onödig shopping i de andra affärerna. Trängdes och smittade varann.

När jag fikat färdigt åkte jag hem. Jag fick leta ordentligt efter min bil för jag kom inte ihåg var jag ställt den. Det hade hunnit bli mörkt och det var svårt att se.

Hemma pluggade jag en stund, pratade i telefon med en sommargranne och såg I vår Herres hage och Mördare utan ansikte. När jag tittat klart var det inte lördag längre. Det var söndag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Trot eller ej, men det är faktiskt lördag

 1. Ingrid skriver:

  Så bra att du påminde mig om ”I vår Herres hage”. Den väckte verkligen minnen till liv när man är en gammal bondkälling.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag älskade verkligen den där serien när den gick förra gången och blev glad när jag såg att den nu skulle visas i nyinspelad version. Förstod att du som haft kor skulle uppskatta den. Den är fin på det där gammaldags sättet. Inget våld och inget sex. Precis som på ”den gamla goda tiden”.

   Kram

 2. Micke skriver:

  Har ju beställt den gamla versionen av ”I vår herres hage” men jag ställde in vårt ”Tivo” att spela in alla avsnitt av denna nya version.
  Bra att kika på en regnig dag, eller vilken dag som helst om man ska vara ärlig 😉

  När jag åker spårvagn eller buss och det är väldigt mycket folk så använder jag ett sådant skydd men av hundra resenärer, min egen uträkning, så är vi högst tre-fyra stycken som använder det.
  Hur tänker folk?

  Inte så ofta jag handlar i affärer numera, lite stödköp på sin höjd någon enstaka gång, då vi beställer hemleverans två ggr i månaden från Coop och Mat.se.

  Korv med bröd är ”änna grejen”, det perfekta mellanmålet.
  Ha en fin söndag nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *