Stilla söndag

När jag vaknade någon gång vid halv sex eller sex trodde jag att jag blivit sjuk. Jag var obstruktiv och hade huvudvärken från underjorden.
Släpade mig upp och tog Bricanyl och Bamyl (låter nästan som en slogan). Drack flera glas med vätska och gick och la mig.

Nästa gång jag vaknade, vid halv tio, var det hela över och jag mådde bra igen. Troligen var det en kombo av stress, sömnskuld och spänningar i huvud och nacke efter mörkerkörningen i regn kvällen innan.

Bestämde mig för att låta dagen lunka fram i sakta mak. Åt frukost, lyssnade på ljudbok och tog det lugnt. Ute var det ljust som omväxling,

Även pojkarna kände för att vila efter gårdagens resa. Dessutom verkade de vilja ha egentid för Kingston låg i sängen och Orvar i en fåtölj på övervåningen.

Åt lunch, maten jag hade tänkt äta igår. Fiskpinnar, potatis och ärter. Eftersom potatisen inte blev helt färdigkokt igår stekte jag den.

Skrev en lista på ärenden för mmåndagen och saker jag ska köpa. Fick ett sms från Fia och blev inbjuden klockan 18 på söndagsmiddag.

Som vanligt var bordet vackert dukat.

Köttgrytan var snyggt dekorerad med bacon och jordnötter.

Salladen var ett konstverk.

Maten var fantastisk och så även sällskapet. Det var bara familjen. Som förresten troppade av en och en, eller snarare i grupp kanske. Det var dags att lägga barnen inför måndagen.

Till sist var det bara Fia, U och jag kvar och vi flyttade över till TV-soffan. Minns inte helt vad det var vi såg. Eller som pågick medan vi satt där. Vi pratade om lite ditten och datten.

Kaffe, blåbärspaj och vaniljsås. Borde jag skämmas för mängden vaniljsås tro?

Slutligen var det bara Fia och jag kvar. Vi pratade om lite av varje och kom bland annat fram till att jag nog ännu en gång varit på fel kyrkogård. Så nu ska jag prova ytterligare en nästa gång.

När jag äntligen kom hem till Tornet och pojkarna var klockan redan tjugo i ett. Redan måndag. Kommer att tillåta mig att sova tills jag vaknar. Hinner nog det jag ska ändå…

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Stilla söndag

 1. Ingrid skriver:

  Mörkerköring i regn kan nog få vem som helst att få spänningar och huvudvärk. Tur att det gick över när du fick sova ut. Sedan verkar ju söndagen varit rätt fin. Jag ”festade” också på fiskpinnar igår, men jag hade potatismos till mina.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev när du väl hade sovit bort huvudvärken. Det alltid uppskattat att få sätta sig till dukat bord och maten såg verkligen god ut. När det gäller vaniljsås ska man självklart ta mycket!

  Kram och ha en fin måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *