Fem en fredag v. 48: Ett hem

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad är nytt i ditt hem?
 2. Vad är äldst i ditt hem?
 3. Vad skulle behöva bytas ut?
 4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem?
 5. Vad önskar du fanns i ditt hem?

 

 1. Kan inte komma på något som är nytt. Har snart bott här i Stojby ett år och inte direkt lagt energi på att fixa hemma.
 2. En byrå, som egentligen min bror fick som barn, handgjord av vår farmors sambo.
 3. Kanske inte bytas ut, men lagas. Några lådor i köket. En ny toastol vore nog inte så dumt. Men den fungerar så vi får se.
 4. Många skulle nog säga TV. Men jag har gjort ett aktivt val och inte ägt någon TV sedan före sekelskiftet.
 5. En säng. Sover på en madrass på golvet. Fortfarande. Måste försöka ta tag i det där, har ju till och med bestämt vilken säng jag ska köpa. Men jag är så sällan hemma.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 48: Ett hem

 1. Ingrid skriver:

  Men en säng måste du väl ändå ha! Sover ni verkligen bra på golvet du och dina gossar? Blir det inte kallt??
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, vi sover bra. Tanken är att jag ska måla och tapetsera och sedan skaffa den där sängen. Jag kan inte hantera en stor säng mitt i renoveringsarbetet. Problemet är att jag sällan är på plats och det där med tapeter och färg blir inte av. Tapeterna är förresten inköpta för länge sedan.

   Kram

 2. znogge skriver:

  Klart att du måste ha en ordentlig säng men jag förstår din tanke att renovera först. Det känns verkligen smidigast så.

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Det hade nog känts mer angeläget om jag bott hemma lite mer. På somrarna bor jag i stugan och nu har jag bott i Tornet i Stojby sedan slutet av januari. Eller i Stojby i alla fall, jag bodde i en annan lägenhet där först men det har jag nästan glömt. Tiden räcker sällan till frö allt som ska göras och just renoveringen har fått stryka på foten mer än en gång…

   Ha en fin måndag!
   Kram

 3. Pingback: Fem en fredag v. 49: Film - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *