Lucka nummer 2 – En maträtt jag gjorde för första gången i år

Johanna Kajson har även i år en julkalender med en fråga att besvara varje dag.

Temat ”LÄRDOMAR UNDER ÅRET” handlar helt enkelt om att i varje lucka landa i vad som hänt under detta mycket speciella år – 2020 – när det mesta blev inställt och mångas liv vändes upp och ner…

En maträtt jag gjorde för första gången i år

Jag hittade ett recept i en veckotidning där man fyllde fläskfilé med salami och soltorkad tomat. Till det serverade man pestopotatis.

Jag provade receptet när min son fyllde 35, men hade köpta, frysta potatisbollar. Vi var i stugan där jag inte har något riktigt kök och inget rinnande vatten. Då får man förenkla.
Jag gjorde en filé och det visade sig vara i minsta laget till tre hungriga karlar och två kvinnor i min ålder. Jag åt pyttelite, bara för att smaka.

Man skär en ficka, på längden, i fläskfilén och stoppar i  salamiskivor med soltorkade tomater i olja. Sedan binder man om med steksnöre. Bryner på i stekpanna och sedan in i ugnen, 200 grader cirka en halvtimme. Man får kolla så fläskköttet är genomstekt.

När jag fyllde 65 gjorde jag samma rätt men i större skala med 5 fläskfiléer och då gjorde jag pestopotatis. Små, runda potatisar som jag kokade och rörde sedan ner pesto från burk.

 

 *Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Det här inlägget postades i Kajsons julkalender 2020, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *