Fem en fredag v. 50: Karaktär

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
 2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
 3. Vad kompromissar du oftast med?
 4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?
 5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

 

 1. Pratar vi om kakor på riktigt så skulle det väl kunna vara lite när som. Jag tycker mycket om att ta en kaka till kaffet om det finns. Har precis ätit upp resterna av Charlotte Russ:en, som väl inte direkt är en kaka utan en efterrätt. Men så nogräknad är jag inte.
  Pratar vi om kakor i bildlig mening, att göra ”fuffens” eller rena olagligheter så skulle jag nog med gott samvete säga aldrig. Jag är en mycket laglydig medborgare.
 2. Massor av saker. Tyvärr. Det kommer alltid något emellan. Inte minst Livet ställer till det med sin oberäknelighet.
 3. Jag har genom livet kompromissat alldeles för mycket med mig själv. Blivit överkörd i mina förhållanden för att slippa bråk och hot. Men det är det slut med.
  Just nu har jag kompromissat väldigt mycket med träning och att ta hand om mig själv.
 4. Frihet och integritet.
 5. Mickla med tiden. Sträcka ut den så den räcker och skjuta ihop den när saker behöver vara över. När det gäller tidsresor är jag mer osäker. Tycker tidsresor är spännande, men de har en hel del komplikationer. Ett genomgående tema i scifi är att om vi ändrar på något i förfluten tid så får det, oftast oönskade, effekter på vårt nu. Vi kanske inte ens kommer att finnas.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fem en fredag v. 50: Karaktär

 1. Micke skriver:

  Jo, man ska nog inte krångla till det med att förändra alltför mycket om man har möjlighet att resa i tiden.
  Scifi har jag sett mycket av under min livstid och det är spännande och intressant, men i verkligheten vete sjuttan 😉

  Kompromissar gör vi väl alla, har sett en del som vägrat kompromissa på min arbetsplats, det blir aldrig något bra av det.
  Att kompromissa är nog nödvändigt på många områden för att allt ska fungera men på andra områden ska man låta bli, integritet tex…privatlivet….inget man ska kompromissa med tycker jag.

  Ha det bäst Kraka.

 2. Paula skriver:

  Att mickla med tiden är du hittills ensam om att önska. Har inte ens tänkt tanken, men förstår vad du menar. Jag har också kompromissat en hel del i livet, samtidigt inte – vilket lett till väldigt många skilsmässor…Nu är ju lycklig singel sedan snart sju år, och otroligt tillfreds med det.
  En trevlig Lucia önskas från pörtet

 3. Znogge skriver:

  Att kompromissa är nog en nödvändighet för att fungera i vårt samhälle. Däremot så är det viktigt att inte kompromissa vid fel tillfällen och med fel saker. Vissa är helt enkelt inte förhandlingsbara i min tillvaro.

  Kram och glad lucia!

 4. Pingback: Fem en fredag v. 51: Att göra - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *