Lördagen stundar helgen till

Så var det lördag igen. Hur fort gick inte den här veckan?

Vaknade halv åtta, eller om hon var åtta, minns inte så noga. Gick inte upp utan somnade om. Den här mörka december tar all energi från mig.

Vi satt en stund uppe i tornrummet innan jag tog tag i lite hushållsgöra. Diska till exempel. Förstår inte hur pojkarna kan få så mycket disk…

Duschade och tvättade håret. Gick in till Fia och där var A. Vi fikade och åt upp det mesta av den Charlotte Russ jag gjorde till Nobelmiddagen. Det blev lite kvar och det fick jag med hem. Kanske kan passa till morgondagens förmiddagskaffe.

När jag kom tillbaka hem la jag mig på sängen och tittade på playTV, läste lite och vilade.

Pojkarna vilade också. De trivs verkligen bra tillsammans. Jag låg bredvid dem och pratade med H i telefon. Vi har inte pratat på länge, det har inte blivit av. Saknar vännerna nu när pandemin tvingar oss att inte ses.

Bestämde redan igår att jag skulle beställa en pizza på Spetsmossens pizzeria. Ringde när jag satte mig i bilen och den var precis lagom färdig när jag kom fram.

Har suttit uppe i tornrummet och ätit och sett en dansk scifi-film, Qeda. Minns ni att jag skrev i Fem en fredag att jag inte tycker om filmer där en stor del av handlingen är att det bara pratas. Så var den här filmen. Lågt tempo och minimalt med handling. Jag hoppades hela tiden att den skulle ta fart. Men det gjorde den inte.

Satt kvar en stund och bara var. Jag kommer att sakna Tornet när jag flyttar hem igen. Men jag kan inte ha två boenden i evighet. Det har jag inte råd med.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lördagen stundar helgen till

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en behaglig lördag och det är dig väl unt.
  Ha en fin Luciadag och tredje Advent!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra lördag det blev. Två boenden blir onekligen dyrt i längden.

  Önskar dig en fin lucia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *