En nobel Nobeldag

Vaknade en stund innan alarmet och trots att jag var trött kom jag upp. Dack kaffe och åt en förstärkt frukost, varma mackor. Hade tänkt på att äta det till frukost redan kvällen innan.

Pluggade och fixade med både det ena och det andra. Plockade ihop diverse dokument som behövde skickas iväg och bevakade antagning.se. Man får ett mail från dem, men jag brukar hålla koll på deras sida den dagen antagningsbeskeden kommer. Det brukar diffa åtskilliga timmar mellan när det är klart och när mailet kommer. Redan vid halv tio hade jag tackat ja till mina kurser. Beskedet kom 14:10.

 

Gick in till Fia och lånade en våg för att väga brevet jag skulle skicka. Det vägde 47 gram tror jag och då räcker ett Sverigemärke.

Fick frågan om jag ville äta Nobelmiddag vid TV:n och i så fall fixa efterrätten. Det ville jag. Funderade en stund och bestämde vad jag skulle köpa samtidigt som jag postade mitt brev.

Hann inte mer än tillbaka förrän jag kom på att jag glömt köpa vispgrädde. Så typiskt när jag inte skriver lista så glömmer jag alltid något.Men jag hann åka tillbaka in till Norremark senare. Var då också en sväng in till city för att köpa ett par medaljer.

Jag hade gjort en Charlotte Russ i en något modifierad version. Drömrulltårta och chokladpudding. Jag hade inte tid att göra varken rulltårtan eller chokladpudding från grunden så det fick bli färdigköpt rulltårta och chokladpudding av pulver. Var lite orolig att den inte skulle hålla ihop. Men det gjorde den.

TV:n skulle börja klockan 20:00 så jag gick dit en stund före. Hade faktiskt kostat på mig att ha klänning och lite finare örhängen. Det var ju trots allt Nobelmiddag.

Varsin bricka vackert dukad med servetter passande för dagen.

Vi började med glögg som fördrink. Hallon och lakrits-glögg. Måste kolla om de har den på Coop. En helt alkoholfri variant. Mycket god!

Kycklinggryta som gjorts klar i ugnen. Till den ris, sallad, bönor och oliver.

En middag väl i klass med Nobelfestligheter framför TV:n. Man hade fått ihop ett bra program trots att det inte var någon vanlig Nobeldag. Det är en del riktigt spännande saker som fått pris i år och hon poeten, Louise Glück, måste jag läsa lite noggrant. Tror hennes poesi passar mig som hand i handske.

Fia bar in desserten med sprakande tomtebloss. För det hade jag naturligtvis också glömt köpa. Men det är mer förståeligt eftersom jag köpte två paket helt nyss. Men i Rotebro och de ligger hemma i min lägenhet i Stockholm.

När TV-programmet var slut delade jag ut nobelpris (uttalas annorlunda och betyder bland annat ärorikt, eller lite friare tolkat ”schysst”). Jag tackade Fia och U för att de tagit emot mig i sin familj och att jag får hyra deras fina Tornet. Det har betytt så mycket för mig i pandemins tid att ha ett socialt liv tillsammans med dem.

Vi blev sittande ett bra tag efter att TV-programmet var slut, det slutade 22. Jag gick hem en stund efter 23:30. Nu är klockan 01:01. Borde jag sova kanske?

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på En nobel Nobeldag

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra Nobeldag och vilken god middag ni åt. Jag kan förstå att gemenskapen med dem betytt mycket och det har säkert varit ömsesidigt. I skolan fick vi örtkryddad kycklinglårfilé med potatisgratäng och smörsvängd rödvinssås samt en härligt varm grönsaksmix. En rätt värdig vilken restaurang som helst 😀 Eleverna uppskattade också glassen som de fick till efterrätt.

  Nu är det fredag så kram och ha en bra dag!

 2. skogsnuvan skriver:

  Så roligt att göra lite på den här dagen. Jag har inte ens tittat. Det där med hallon och lakristglögg lät gott. Jag har inte köpt någon glögg ännu. Vi sitter i karantän pga misstänkt smitta så här går det inte att äta annat än vad vi har hemma. En mörk tid.

 3. Ingrid skriver:

  Du fick verkligen en fin Nobeldag och kvällen meny ser verkligen läcker ut. Visst är det väldigt roligt att du och ditt värdfolk har kommit så bra överens och haft glädje av varandra.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Lördagen stundar helgen till | Kraka

 5. Pingback: Pandemimelankoli | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *