Fem en fredag v. 49: Film

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken film sätter du på för att bli glad?
 2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?
 3. Vilken film är minst som ditt liv?
 4. Vilken genre stänger du av på en gång?
 5. Vilken är en populär film du aldrig har sett?

 

 1. Numera tittar jag inte på film specifikt för att bli glad. Men just idag har jag tittat på Tomten är far till alla barnen. Den tillhör de filmer jag alltid brukar se under julhelgen. Men just idag kände jag att jag ville göra ett undantag. Jag skrattade så mycket i slutet att jag tappade andan och blev tvungen att ta Bricanyl.
 2. Egentligen vill jag inte leva i någon film alls. Livet är alldeles för komplicerat och komplext som det är.
 3. Vilken scifi eller fantasy som helst. Mitt liv ser helt enkelt inte ut så. Kanske därför jag älskar att se sådana filmer…
 4. Vet inte vilken genre det kan vara. Men filmer där stora delar av handlingen utspelar sig i något rum där huvudpersonerna sitter och pratar. Börjar filmen med det så tröttnar jag mer eller mindre omedelbart.
 5. Det finns hur många som helst. Mitt jobb har ofta gjort att jag inte hunnit se filmer då de gått på bio. Har till exempel aldrig sett tredje delen i Sagan om ringen-trilogin.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 49: Film

 1. Ingrid skriver:

  ”Tomten är far till alla barnen” är verkligen en härlig film och jag såg en snutt av den häromkvällen. Den går ju då och då på tv4-film nu i adventstid och den är verkligen bra. Så det kan bli!
  Hoppas att du har en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tomten är far till alla barnen finns på Netflix. Brukar se den under julhelgen, men kände mig sugen på att få skratta lite idag.
   Min lördag är okej, pluggar, dricker kaffe och oroar mig inför morgondagens arbete. Ska jobba ett 15-timmarspass.
   Önskar dig en skön lördagskväll!
   Kram

 2. Karoleen skriver:

  Älskar film just precis eftersom man kan drömma sig bort i andra världar, andra miljöer och sånt som är helt olikt sitt!

 3. Paula skriver:

  Som inbiten anti-julare tittar jag till skillnad från min dotter aldrig på jultema-filmer. Hon har nog fått för lite jul i sitt liv…
  Jag har fjärmat mig så mycket från filmgenren så jag inte känner mig riktigt hemma någonstans. Avatar gillade jag liksom Star Wars…
  Trevlig andra advent

 4. Pingback: Fem en fredag v. 50: Karaktär - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *