Fredag, lördag och lite söndag

Den stora tröttheten efter förra helgens båda långpass och torsdagens visserligen normallånga, men jobbiga, pass präglade både fredag och lördag. Jag var trött ända in i märgen och det värkte i hela kroppen. Den känslan finns kvar nu på söndagsmorgonen också.

På fredagen pluggade jag lite, lyssnade på ljudbok och gjorde minimalt. Men jag hann iväg in till stan och besökte banken. Ni anar inte hur komplicerat det blivit, jämfört med tidigare, att få till ett bankkonto åt en förening. Jag hade en bunt papper med mig och fick med mig ytterligare en bunt att fylla i.

På väg till banken åkte jag till kyrkogården och tände ett ljus för vår fina Saila. Hon skulle fyllt 35 år på fredagen. Hon har ingen egen grav, något både min son och jag tycker är jobbigt. Hade hon haft en grav hade jag åk dit med blommor. Hon älskade blommor. Minns hur glad hon blev förra året då jag skickade en julgrupp till henne.

På eftermiddagen kände jag mig så ledsen och orkade inget. Som tur var ringde Fia och frågade om jag ville beställa pizza tillsammans med dem. Vi bestämde att ses vid halv åtta inne hos dem.

Läste och pysslade med lite hushållsgöra i mellantiden. Pojkarna vilade sig.

Det blev en trevlig kväll inne hos Fia och U. Vi värmde pizzorna och skar dem i mindre bitar och alla åt av alla sorter. Vi avslutade kvällen vid TV:n.

Jag somnade nog rätt fort när jag kom hem till Tornet.

Lördagen blev ungefär som fredagen. Pluggade, diskade, vek tvätt. Försökte pigga upp mig med lite film och såg Tomten är far till alla barnen.

Tvättade håret med mitt nya shampo som var i dagens lucka på adventskalendern. Banan är ingen favoritdoft för mig, men håret blev mjukt och fint.

På kvällen gick jag in till Fia och U för att få min namnteckning bevittnad. De satt och åt och jag bjöds att sitta ner och äta lite också. Det var lax, som ju är en favorit, så jag tackade ja trots att jag ätit mannagrynsgröt bara ett par timmar tidigare.

Även denna dag avslutades vid TV:n. Kvällens avsnitt av I vår Herres hage (som jag sett en gång redan) och ett par avsnitt av första säsongen Lorry. Det är en hel del saker man inte förstår referenserna till, den typens underhållning bygger ju på det dagsaktuella. Men det är roligt att se hur unga de var på den tiden.

Jag kände mig alldeles matt och mer eller mindre ramlade ner i sängen. Men jag hann borsta tänderna och sätta alarmet på 9 i alla fall. Sedan slocknade jag.

Vaknade så där en kvart innan alarmet. Har några timmar kvar tills jag ska vara på jobbet. Börjar 15:30. Sedan jobbar jag till 07:00 imorgon måndag. Kroppen värker och jag är så överjordiskt trött. Får andnöd bara jag tänker på skyddsutrustningen.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fredag, lördag och lite söndag

 1. Ingrid skriver:

  Jag hoppas att du inte får en alltför jobbig söndag och natt. Det låter inte alls bra att du känner dig så trött trots ett par lediga dagar.
  Här grämer man sig över att känna att man ska ha munskydd när man går i affären en stund. Det går inte att föreställa sig ens hur det skulle vara att arbeta under era förhållanden.
  Varm kram!

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Nej, det är inte bra för mmågonn av oss som jobbar med covid-patienterna att det tar så på krafterna. Men det är så verkligheten ser ut.
   I morse var en av mina kollegor med i Nyhetsmorgon på TV4, Dana Yamini. Han är fotograf också och har dokumenterat från sitt arbete på Södersjukhuset. Han är en av dem som är sjukskriven för PTSD, posttraumatiskt stressyndrom. https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12534730 Det är cirka 30 minuter in i programmet.

   Ha en fin söndag!
   Kram

 2. Micke skriver:

  Tomten är far till alla barnen tycker jag är en helt underbar film…Peter Haber i högform och några till….!

  Långa arbetspass där, hade det lite när jag jobbade som boendestödjare med sovjour som det väl kallas….inte min tekopp egentligen men fullt acceptabelt när det begav sig.

  Tillönskar dig ett lugnt pass…ha det så bäst du kan Kraka.

  • Kraka skriver:

   Vi har ju tyvärr ingen sovjour utan jobbar för fullt hela tiden. Har 30 minuters lunchrast och en matpaus om arbete tillåter under natten. Så det blir 15 timmar effektiv arbetstid.

   Ha en fin och bra söndag!

 3. Znogge skriver:

  Tuffa arbetspass i sig och sedan alla säkerhetsföreskrifter och skyddskläder. Förstår att det är extremt tröttande. Hoppas det ka bli ett drägligt pass.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *