Så blev det efter helgen

Jag var både trött och ledsen när jag kom fram till Eksjö på söndagseftermiddagen. Dels hade en massa känslor rivits upp på fredagen då Saila fyllde år och jag tände ljus för henne på kyrkogården, dels hade jag inte återhämtat mig från arbetspasset på torsdagen som varit ovanligt jobbigt. Jag hade 15½ timme framför mig och jag ville helst bara lägga mig ner och gråta.

Mina patienter vårdades i respirator och det blev ett, visserligen arbetsintensivt, men lugnt dubbelpass. 19:30 hade jag min lunchrast och sedan fick jag komma ut ett par gånger till under natten för kaffe och lite mat, hade mannagrynsgröt med mig.

Jag var så trött när jag rapporterade till dagpersonalen och hade nästan lite afasi, kom inte på vad saker hette. Men med lite glada tillrop gick det bra med överlämnandet och sedan var det dags att åka hem. Eftersom det var mitt sista, för den här perioden, bokade pass lämnade jag passerkort och tömde mina två skåp.

På vägen hem blev jag tvungen att stanna och vila flera gånger. Först i Ekenässjön där jag köpte bröd och ost på Coop. Fikade lite i bilen och åkte vidare. Stannade på parkeringen vid Korsberga kyrka och sov en stund. Letade rätt på turfzonen på kyrkogården och åkte sedan vidare. Stannade ett par gånger till på parkeringsfickor och drack lite kaffe. Var så sjukt trött.

När jag äntligen svängde in på gården hemma i Stojby bar benen mig inte riktigt. Lyckades ta mig hem till Tornet och ut och fylla på solrosfrön i Restaurang Svarta katten och hans vän*. Sedan fixade jag lite åt katterna och gick därefter raka vägen till sängen. Somnade inom säkert bara en minut.

F ringde vid 17:30-tiden. Vi pratade en stund och sedan gick jag upp. Drack kaffe och klädde mig. Gick in till Fia, hade lovat hjälpa henne med en sak. Blev där ganska länge och fick te och lussebullar och senare ordnade U lite kvällsmat åt oss. När jag kom hem till Tornet gick jag och la mig ganska meddetsamma.

På tisdagen, idag, hade jag tänkt gå upp tidigt. Men jag orkade inte utan sov till 9-tiden. Då kom jag igång med lite plugg efter kaffet.

På eftermiddagen hade jag studiedag på zoom mellan klockan 13 och 17. En intressant dag. Efteråt fixade jag middag och fortsatte sedan plugga ett par timmar.

Kvällen har jag ägnat åt playTV och nu är det sovdags och jag tänker somna till en ljudbok. På det hela taget är jag nöjd med dagen.

*För den som inte följer min blogg och därför kanske inte vet vad Restaurang Svarta katten och hans vän är så vill jag berätta att det är den fågelmatare jag givit åt katterna som en lite för tidig julklapp. De sitter i köksfönstret och ägnar sig åt ornitologiska studier. Våra stamgäster är talgoxar, men också blåmes, gråsparv och nötväcka. Idag hade vi någon mycket liten fågel på besök, ungefär hälften så stor som en talgoxe. Det var flera stycken av dem. Någon som vet vad det kan var för fågel?

Det här inlägget postades i Eksjö, Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

3 svar på Så blev det efter helgen

 1. Znogge skriver:

  Vilka intensiva arbetspass du har haft så jag förstår att du blir utmattad. Eftersom det var sista passet så hoppas jag att du får lite ledighet nu Sedan var det så klart den känslomässiga aspekten också…

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Mina katter gillade också att sitta i fönstret och fågelskåda. Ibland blev de så upphetsade att mustacherna darrade och de nästan gnisslade tänder. Ja, vad det det vara för en liten fågel du har sett?
  Hoppas att du får vila ut nu när de här arbetspassen är slut och att du inte bli inkallad innan du återhämtat dig.
  Kram, Ingrid

 3. Christine Knibestöl skriver:

  Kungsfågel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *