Fem en fredag v. 51: Att göra

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

Både utifrån ElisaMatildas egna svar och övriga jag läst så förstår jag att man förväntas skriva om sina julförberedelser.
Eftersom jag den här veckan befinner mig hemmahemma, men ska tillbringa julen i Tornet är just julförberedelser inte högst prioriterade på attgöralistan.

 

 1. Vad är du inte färdig med den här veckan?
 2. Vad står härnäst på agendan?
 3. Vad har du hunnit klart med i tid?
 4. Vad kommer du skjuta på till senare?
 5. Vad var din senaste i sista minuten?

 

 1. Skulle lätt kunna svara ”det mesta”. Men för att vara lite mer seriös så blir mitt svar
  -Det jag tänkt hinna med av mina studier
  -Vissa städuppgifter
  -En del matlagning som jag planerat göra under helgen
  -En klädhög jag länge tänkt ta itu med att sortera och äntligen tänker fixa under helgen
  -Lägga in räkningar och/eller godkänna ekontoaviseringar
  -Tvätta bilen
 2. Ska shoppa lite med min son. Vi planerar att göra det precis när man öppnar för att slippa trängsel.
 3. Skickat mina julkort. Eftersom de är fullfrankerade så utgår jag från att det var ”i tid”. Men numera är det lite si och så med PostNord:s tillförlitlighet. Däremot tror jag att jag var för sent ute, trots ordentlig frankering och märket prioritair, med kortet till London. Men det visar sig.
 4. Helt enkelt det jag inte hinner. Min vecka är kort eftersom jag jobbat två 10½-timmarspass den här veckan och ska göra samma nästa vecka innan jag reser söder ut Bäst att tillägga Växjö så ingen går i taket för att jag reser när vi ska hålla oss hemma. Jag ska vara ledig själva juldagarna, men jobba med covidpatienter i mellandagarna på intensivvårdsavdelningen i Eksjö.
 5. Jag lever alltid lite ”on the edge” och det mesta görs i sista minuten. Inte för att jag vill ha det så utan för att det är så mycket att jag inte hinner vara ute i god tid.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v. 51: Att göra

 1. Susjos skriver:

  Jag gör också det mesta i sista minuten, svårt att ändra på mej där, haha!
  Känner alltid lite stress inför allt som ska göras, men i år gör vi det enkelt för oss och beställer maten hem! Lyxigt värre!
  Ha en skön helg!

  • Kraka skriver:

   Jag lever alltid on the edge och kan inte låta bli att tänka på Douglas Adams som också alltid just levde på gränsen till att hinna, levererade lite sent i stort sett alltid. Han sa något i stil med ”Jag känner vinddraget av deadlines när de far förbi”. Han dog av en hjärtinfarkt orsakad av stress. Jag försöker lägga in vila i form av ljudböcker, playTV, film och trevligheter som teater, bio och konserter när sådana kan uppstå igen. Mitt jobb bidrar mycket till både stress och att jag inte hinner. Tidsfaktorn har dock blivit bättre nu när jag jobbar mindre. Men då är det ju plugget förstås…

   Ha en fin helg!

 2. Znogge skriver:

  Sista minuten passar inte mig alls utan jag vill ha framförhållning men alla är vi olika. På grund av vår renovering är inte mycket förberett här men det blir säkert jul ändå!

  Kram och ha en fin lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag skulle föredra framförhållning, men jag är alltid så överhopad med saker som ska göras och dessutom behöver jag vila emellanåt.
   I Tornet har jag den julpyntning jag tänkt mig. Här hemma blir det ingen.

   Trevlig lördag!
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Shoppingen är ett problem, för det gäller ju att slippa trängas. Barnen handlar för mig, men det finns ju en del man vill köpa själv. Jag räknar bilarna på parkeringsplatsen och är det väldigt många åker jag hem igen och gör ett nytt försök vid något annat tillfälle.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vi var endast på Stora Coop i Rotebro. F önskade sig tofflor i julklapp och som av en händelse hade de precis sådana han ville ha. Dessutom var det nedsatt pris med 50%. Jag köpte också en stark sås som han ville ha, en sm var dyr, och en häftapparat som han sa han skulle köpa när ha fått lön. Jag betalade några andra dagligvaror också. Han ska få av mina speciella julköttbullar (kryddar med pepparkakskryddor) och en fusk-jansson (han vill inte ha anjovis i sin så det blir ju en potatisgratäng egentigen).
   Katterna kan inte almanackan så de får sina julklappar efter jul. De ska få nya selen, dem som de har är så slitna. Det är sällan mer än någon enstaka person i zooaffärerna i Växjö.
   Det var superduper mycket bilar på parkeringen, men inte jättemycket folk på Coop. Tror de var dels på Systembolaget dels i någn av de andra affärerna. Vi åkte förbi Maxi i Häggvik och där verkade det vara rena invasionen. Tror innte det blir mer shopping för min del. Möjligen några matvaror innan, eller på vägen, när jag åker till Växjö. Men jag tar med köttbullar och Jansson. Har en del mat, visserligen inte julinspirerad, i frysen i Växjö så jag lär inte svälta precis.
   Nu ska jag vila mig med lite playTV, I vår Herres hage som lades upp 02 inatt, visas på TV ikväll och bläddra i senaste Hembakat. Inte samtidigt dock. 🙂
   Sen måste jag plugga och ta lite av städningen.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 4. Micke skriver:

  Försöker ju alltid göra saker så fort jag kan utan att skjuta fram det till morgondagen, men ibland blir det som det blir ju, bara att bita ihop antar jag.
  Hatar stress men ibland ramlar det ju över en som en säck potatis.

  Var nere på ICA vid lunch, helt folktomt, undrade var alla var någonstans men insåg att jag nog bara var i chock, skönt att slippa alla människor 😉

  Tillönskar dig en fin fortsättning på helgen Kraka.

 5. Studier kan verkligen ta tid, nu har jag märkligt nog kommit något så när ikapp. Trodde verkligen inte det för några dagar sedan. Men nu ska jag bara vila tills v1. Det behöver min hjärna.

 6. Kina skriver:

  Kul att läsa dina svar. De för tankarna tillbaks till den tid då jag befann mig i arbetslivet. Ibland tycker jag att jag hann med så himla mycket då! Men det är nog så, att åldern tar ut sin rätt, men också att jag inte tycker det är lika viktigt längre att allt ska vara på ett visst sätt. Det viktiga är att man mår bra! Och tycker livet är kul! 😄 Trevlig helg!

 7. Paula skriver:

  Vilken himla söt tomte du har fått med på slutet där, i övrigt tycker jag att du är guld värd som jobbar i vården av våra pandemisjuka ! De som gör det skulle få en julstädning som julklapp av sin arbetsgivare!

 8. Karoleen skriver:

  Hoppas du hann med allt du ville göra och utan stress. God Jul!

 9. Pingback: Fem en fredag v. 52: God jul! II - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *