Randig söndag

Av bloggvännen Ingrid har vi fått lära oss vad som menas med svart söndag. Det är den söndag, den före jul, då man inte behöver helga vilodagen. Det är också den helg till vilken man slipper städa eftersom man förväntas städa dagarna före jul. I min värld finns bara två sorters dagar, arbetsdagar och lediga. Det är så livet ser ut när man jobbar skift.

Hur som helst blev min söndag varken svart eller vit. Den blev randig. Började med kaffe och en gnutta pluggande. Sedan lite städning, bäddade rent, tog ett bad, lyssnade på en ljudbok, gjorde köttbullar, snabbträffade F på gården så han fick sin del av köttbullarna.
Klockan 18:00 var det julkonsert i Konserthuset. Den sändes gratis via nätet.
La in räkningar för betalning och godkände efakturor och beställde böcker till kurserna nästa termin. Avslutade kvällen med att plugga ett par timmar och sedan vila med slutet på ljudboken som var en deckare och slutligen ytterligare lite pluggande innan jag lockade med mig katterna till den bädden med nya lakan. Den hade de förstås redan provat.

Till jul gör jag köttbullar med pepparkakskryddor. Resten av året varierar jag lite med vilka kryddor det blir.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

9 svar på Randig söndag

 1. Znogge skriver:

  En randig dag kan också bli en bra dag 😀

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Det blev absolut en dag jag känner mig nöjd med.

   Ha en skön måndag och början på jullovet.
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Pepparkakskryddor i köttbullar har jag aldrig provat, däremot brukar jag ha lite kryddpeppar i julköttbullarna.
  Katter älskar nytvättat, så jag förstår att de trivdes i sängen hos dig.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag hittade ett recept med pepparkakskryddor i någon veckotidning för jättemånga år sedan. Efter att jag provat blev det tradition. Kryddpeppar kan det hända att det kryddas med under övriga året.

   Ha en glad måndag du också. Jag har uträttat några ärenden i Kista centrum och det var inte nådigt i trängseln.

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Tack för det fin julkortet!

  Kram och god tisdag!

 4. Micke skriver:

  Pepparkakskryddor i köttbullarna?
  Det lät ju spännande får jag säga, det kan jag nog tänka mig att prova vid tillfälle när frugan inte är hemma.
  (Frågade vad hon tyckte men hon var skeptisk).

  Våran robotdammsugare åker runt här i skrivande stund, får väl se om jag orkar med att skura golvet också, men det ska nog gå.

  Saknar ibland det där med att arbeta skift, fast samtidigt är det väl skönt att slippa av olika anledningar, man hann ju dock med en massa på lediga förmiddagar som man inte hann med om man arbetade bara dagtid.
  Eller hann och hann, jag orkade inte…..men så kan det vara.

  Ha det bäst nu Kraka.

 5. Carina skriver:

  Spännande kryddblandning på köttbullar. Jag gjorde någon annorlunda kryddblandning för många år sedan. Vuxna sönernas kommentar; Gör vanliga köttbullar som du alltid gör till jul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *