Trots allt en annan dag

Klockan 00:22 gav jag upp. Kunde inte somna, vilket nog inte var så konstigt med tanke på hur mycket jag sovit på dagen.

Drack kaffe, diskade, städade lite, packade, tog ett bad och vid 4-tiden började jag förbereda avfärden. Pojkarna var så trötta så de fattade inte vad som hände innan de redan var instängda i varsin bur.

Klockan 05:36 rullade vi ut från gården och sedan bar det av söder ut. Stannade en kortis i Sillekrog och åt en medhavd macka och drack lite kaffe. Det var fortfarande mörk.
Nästa stopp var på Cirkel-K vid Mantorp. Det är ett av mina sovställen eftersom det är dygnetruntbemannat. Jag sover bara på ställen där jag känner mig trygg.

Vet inte hur länge jag sov, men jag klev aldrig ur bilen. Åkte vidare och stannade sedan vid Vidavättern. Det började ljusna. Stannade inte så länge, bara en stund. Klev bara ut ur bilen med en fot och tog fotot.

Som ni ser valde jag vägen via Jönköping, det är så mycket bättre väg än via Vimmerby. Men lite längre. Kände dock att jag inte orkade köra en väg som kräver 100% fokus på vilt i vägkanten. Det kan naturligtvis finnas utefter väg 30 också, men inte i samma omfattning. Måste erkänna att jag är rätt trött på de småländska vägarna. Vägen till Eksjö är ännu värre och dit ska jag ju ett par gånger efter helgen.

På vägen mellan Ör och Rottnevägen sprang en lös hund. Åkte in på närmaste väg in och drog åt mig ett av katternas koppel. Tänkte fånga in den och ringa polisen. Men den hann försvinna innan jag hann ut ur bilen. Men jag hörde den skälla vilt nere vid sjön. Hoppas det gick bra för den.

Tack vare att jag åkt så tidigt var jag i Stojby före 11. Det kändes skönt. Bar först in pojkarna så de kunde komma ut ur burarna och komma åt både sina lådor och mat jag la upp till dem. Nytt vatten också förstås.

Gick in till Fia och U. Drack kaffe med dem och fick också smaka ett par olika hemgjorda sillinläggningar.

Fia och jag bytte våra julklappar. Jag hade ett paket till henne som var förpackat i affären medan hon gjort ett så vackert rött paket till mig.

Jag fick en underklänning i siden. Det perfekta materialet om man vill att klänningar ska hänga snyggt och inte ”haka upp sig”. Hon fick handskar av mig.

Jag blev inbjuden att äta lutfisk med dem senare och Fia lovade väcka mig när det var dags. Gick sedan in och sov. Hann sova så där 2½ till 3 timmar. Det var både skönt och välbehövligt.

Förutom lutfisk var det lite annat småplock av julkaraktär. Bordet var vackert dukat och maten fint upplagd.

Till efterrätt åt vi ostkaka med sylt och grädde. Sedan blev det kaffe vid TV:n. Fia ville se film och jag föreslog Tomte är far till alla barnen. Tror inte det var ett helt lyckat val, men vi såg den till slutet i alla fall. Jag var nog den enda som var road. Jag älskar denna absurda film. Skrattade så jag tappade andan.

Till sist gick jag hem och till min glädje hade någon, U eller O, ställt en fläkt utanför min dörr. Elementet i köket har gett upp. Det var 5 grader inne i köket. Lite väl kallt. Det är däremot varmt uppe i huset så jag kände att det kunde väntat tills i morgon, men nu känns det bra att den är på plats. Det är nog ungefär en sådan jag har hemma i köket. Fast av annat märke och blå. Förhoppningsvis är det varmt imorgon när jag går upp.

Kvällen avslutades i sängen med julmusik och ett glas rött. Det är skönt att det är en dag till innan det är dags för jobb. Skulle ljuga om jag sa att jag längtar…

 

*Inläggets titel är inspirerad av det kända citatet After all, tomorrow is another day, sagt av Scarlett O´hara i slutet av filmen Borta med vinden.

Det här inlägget postades i Livet, Stockholm, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Trots allt en annan dag

 1. Znogge skriver:

  Jag kan förstå att du inte längtar för jag bävar redan för vårterminen men jag har inget val. En bra dag fick du i alla fall och vilken perfekt klapp!

  Kram och god söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att resan till Stojby gick bra och att du är på plats igen. Och du fick lutfisk igår du också. Då känner man verkligen att det är jul!
  Hoppas nu att dina arbetspass blir drägliga!
  Kram, Ingrid

 3. Micke skriver:

  Förstår din känsla inför jobbet där, har en och annan bekant som fått arbeta hårt inom vården under julen här då deras ledighet drogs in.
  Ja, den ena skulle ju arbetat ändå förstås men tungt är det ju inom vården i dessa tider.
  Samtidigt är folk ute på stan som om ingen pandemi existerade.
  Så kan det vara ibland antar jag….själv sitter jag hemma och kollar på ”studierektorns sista strid”…ett gott sällskap för mig i min självvalda karantän.

  Ta hand om dig Kraka och ha det så gott du kan.

 4. Pingback: Bättre sent än aldrig, här kommer mitt 2020 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *