En nästan vanlig söndag

Julhelgen var slut och jag vaknade upp till en vanlig söndag. Men, om än inte till påsk, så varar julen till Trettondedagen. Möjligen ända till Tjugondedag Knut.

Temperaturen hade kommit upp till 17 grader och jag kunde dricka mitt morgonkaffe i köket.

Vi skulle grilla klockan 13:00 och bara cirka 1½ timme senare kom vi igång. Högrevsburgare smakade bra i det mycket kyliga vädret.

Jag blir riktigt avundsjuk på den fina grillplatsen som O har byggt. Men jag tror inte det är tillåtet med öppen eld på det sättet där jag har stugan.

Jag var så kall och stel om fötterna när jag kom in. Kunde inte ens böja tårna. Men de tinade upp i ett hett fotbad medan jag pratade med B-M i telefon.

U knackade på dörren och sa att Fia skulle bjuda på kaffe. Hela familjen var där och det bjöds både saffransbröd och olika kakor. Calvados fanns också för den som ville ha. Det ville jag.
Eftersom jag inte var med i Secret Santa fick jag agera paketutdelare. Det var meningen att de skulle haft den aktiviteten på julafton, det var därför jag inte var med. Men det var precis lika roligt att se vad de andra fått i sina paket.

Strax före klockan 18 gick jag hem. Det kändes som om det var flera timmar senare eftersom det var så mörkt. Jag längtar så mycket efter ljuset och solen. Behöver fylla på energi.

Kvällen har varit lite blandad. Lite ljudbok, lite radiolyssnande, lite playTV och lite läsning. Pratade också en stund med L och med F i telefonen.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på En nästan vanlig söndag

 1. Ingrid skriver:

  Jag tycker att julen varar till tjugondag Knut. Nu startar jag i och för sig inte så tidigt, så jag hinner inte tröttna på julen i första taget, men jag vet en del som börjar städa undan den redan i mellandagarna.
  Det låter som om du haft en trevlig söndag med lite olika aktiviteter.
  Det har nog varit en hel del utevistelse den här julhelgen. Min ena granne skulle åka till sina barn på julaftons förmiddag och dricka julkaffe på altanen. Det hade man inte kunnat tänka sig för ett år sedan.
  Hoppas att du får några fina mellandagar – eller är det jobb nu??
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Visst varar julen till tjugondag Knut men vi brukar ge upp på trettondagen. Hur det blir i år får vi se.
  Det lät i alla fall som en mycket bra söndag får jag säga!

  Kram och god måndag!

 3. skogsnuvan skriver:

  Nu är julen över och snart kommer ett nytt och bättre år får vi hoppas. Det fanns så mycket som vi missade det här tråkiga året men sedan vi fått sprutan kanske vi kan få vara ute bland människor igen och dansa och kramas och njuta av trängsel. Här vet du är det minsann inte trångt och tur är det väl men när turisterna kommer till Åre blir det synd om ortsbefolkningen som riskerar smitta och trängsel så fort affärerna blir fulla med stockholmare. Gott nytt år på dig. Här har vi snö.

 4. Micke skriver:

  Redan på nyårsdagen vill jag helst packa ihop granen i sin låda men då ljuset ännu inte återvänt så behåller vi väl den framme ett tag till med alla lampor.
  Min fru vill ha det så och då blir det så.

  Den där grillplatsen var ju riktigt fin, något jag nog själv skulle vilja ha om vi skaffar hus igen men fram till dess så får det stanna vid en framtidsvision.

  Ha det bäst nu Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *