Fem en fredag v. 1: Omstart & Fem en fredag v. 53: Gott nytt 2021

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad lämnar du bakom dig i år?
 2. Hur vaknar du till lättast?
 3. Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?
 4. När åker julpyntet ner?
 5. Vad hakar du ofta upp dig på?

 

 1. Jag kommer att lämna Växjö och Tornet där jag bott. I slutet av månaden flyttar jag hem igen.
 2. Kaffe, kaffe, kaffe!
 3. Beror alldeles på i vilket sammanhang. Är jag hemma och har tid och möjlighet sover jag gärna en stund. På jobbet är det kaffe.
 4. Just i år har jag bara minimalt med pynt i Tornet, ljusstakar och stjärnor. De åker nog inte ner förrän jag packar ihop tror jag. Det är så skönt med det extra ljuset.
 5. Orättvisor, speciellt de med klass som förtecken.

 

Av okänd anledning missade jag förra veckans Fem en fredag. Har flera teorier om hur det gick till. För mycket annat runt mig, fredagen var en röd dag, det var vecka 53 och alla vet ju att året har 52 veckor.
Hur som helst så läste jag förra veckans frågor på fredagen. Sedan hände något…
Här kommer mina svar på vecka 53:

 

 1. Vad var det bästa med det här året?
 2. Vad ser du fram emot med ett nytt år?
 3. Vad var din största upptäckt under året?
 4. Hur blev det ett kärleksfullt år?
 5. Vad tar du med dig från 2020 in i 2021?

 

 1.  Egentligen vill jag inte påstå att något var bäst eller bra. Men att yrkesmässigt, som intensivvårdssjuksköterska, få uppleva en pandemi på nära håll har lärt mig så mycket. Men nu räcker det! Priset har varit så högt. För alla, men mest för dem som drabbats av Covid19.
 2. Vaccinet. Men det kommer att dröja länge innan vi kan leva ett liv vi kallar normalt. Om inte annat så visar nya pandemilagen det. Den gäller nu, i första hand, till och med 30 september och kan förlängas. Det verkar som att jag får rätt i att det här året också blir ett waste år.
 3. Hur parallella världar hänger ihop med filosofiska tankar långt tillbaka i tiden. Det korta, och enkla, svaret är: Saker jag lär mig i filosofin.
 4. Gemenskapen med familjen Z i Stojby. Skulle varit väldigt jobbigt, och ensamt, utan dem.
 5. Oro och sorg. Oro för situationen runt covid19, gängkriminaliteten, samhällsläget och sorgen efter S.
Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

12 svar på Fem en fredag v. 1: Omstart & Fem en fredag v. 53: Gott nytt 2021

 1. Robert W skriver:

  Finns en gammal kuplett:
  Kaffe kaffetåren den är bra, kaffe kaffetåren ska det va 😀

 2. kaffe gör inte större nytta, men en promenad ute i dagsljus piggar upp

 3. promenad bättre än kaffe…

 4. Geddfish skriver:

  Jag har lite kommit ifrån kaffetarmen. Den finns numera enbart på morgnarna då jag vill ha en STOR kopp.
  Promenader är fint, just det att röra på sig och få nytt syre.
  Kram!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  du menar inte att 2021 också ska gå åt till pandemin!? gängkriminaliteten är verkligen något som borde tas på allvar. filosofi är väldigt intressant. skulle gärna ägna mig lite extra åt det

 6. Paula skriver:

  Hoppas du är glad att få flytta hem, det låter nästan så. Men det har ju varit lite häftigt att du bott i Tornet…
  Jag har också insett att denna pandemi är långt ifrån över, men nu blir jag översköljd av konspirationsteorier som hävdar att detta bara handlar om att vissa länders regeringar lurar i oss att vi har en pandemi…jag blir bara så trött, och då pratar vi ändå om en kusin till mig, som bor i Finland, ett ytterst civiliserat land…dubbelsuck. Vem skulle vinna på att detta var en komplott?

  • Kraka skriver:

   Jag lovar, det är ingen komplott och ingen fejk. Jag har sett, och vårdat, dessa svårt sjuka på intensivvårdsavdelningar. Sett människor i alla åldrar dö av Covid19. Det är i allra högsta grad på riktigt.
   Konspirationsteorierna kan förlänga pandemin för får vi inte tillräckligt många som vaccinerar sig så kommer det att fortsätta.

   Ja, det ska bli skönt att flytta hem. Men jag skulle gärna ta Tornet med mig. Det är en häftig byggnad,

 7. Geddfish skriver:

  Får jag min morgonkopp med kaffe är jag nöjd. En promenad på det, så perfekt.
  Trevlig lördag, kram!

 8. Kina skriver:

  Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker. Så började en sång som vi brukade sjunga för våran pappa. Har själv dragit ner till två koppar/dag, vilket min mage propsade på. Men dom kopparna blir ju desto godare då!
  Hoppas flytten går bra och att du kommer att trivas. Är ”hem” långt ifrån där du bor nu? Ha en trevlig helg!

 9. Sara Pepparkaka skriver:

  Lycka till med flytten!

 10. Lillian skriver:

  Spennende å flytte om det er hit eller dit. Det er da man finner ut hvor mange saker man har, som man kanskje ikke trenger egentlig.

 11. Pingback: Fem en fredag v. 2: Nonsens - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *