Rött är bara en färg – Bloggutmaning i januari 6 & 7

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag

 

Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?

Har sagt det många gånger, och säger det igen: För mig finns bara arbetsdagar och lediga dagar. Det spelar ingen roll vilken färg dagen har i kalendern.

I år jobbade jag hela epfaniahelgen (trettondagshelgen). Tre nätter på postoperativ avdelning här i Stockholm. Med blandat innehåll.
Måndagen var en vanlig vardag, det var nog egentligen tisdagen också. Vardagar betyder att man gör planerad, stor kirurgi utöver det som kommer akut.
Utan att nämna varken diagnoser eller personliga saker om patienter kan jag lite kort påminna om vad ensamhet kan göra. Riktig ensamhet, som inte bara beror på att det är julhelg eller pågår en pandemi. För ovanligt många ligger på sjukhuset med svåra sår orsakade av att de ramlat hemma, eller drabbats av sjukdom, och sedan blivit liggandes i många dygn innan någon hittat dem. Så mycket lidande och tragik orsakat av att vi inte frågar efter varann. Det gör mig ännu mer upprörd när folk som inte är ensamma vägrar avstå från resor och familjefester.


Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig? 

Efter tre arbetsnätter vakade jag av i morse. Har sovit till 16:30 och just ätit frukost. På programmet står nu ett skumbad och ljudbok, lite pluggande, lite städning och kanske, kanske lite playTV. Del 2 av Stockholms blodbad på svtplay ligger i pipelinen. Har du inte sett den så rekommenderar jag dig att göra det.
Mitt nästa arbetspass börjar först på tisdag klockan 21:00.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Rött är bara en färg – Bloggutmaning i januari 6 & 7

 1. Ingrid skriver:

  Så skönt att du har några lediga dagar framför dig. Jag har sett första delen av Stockholms blodbad och ska se del 2 också.
  Nu har jag sett säsong 2 av La Tréve, en belgisk väldigt svart kriminalserie. Få se om jag drömmer mardrömmar i natt.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är så skönt att vara ledig. Har ganska mycket som behöver göras, men ledig är ändå ledig. Privat ansvarar jag inte för andras liv och väl. Bara katternas. Så skönt att koppla av och bara vara.
   Var ser du den serien? På Netflix?
   Ha en fin kväll höll jag på att skriva, men fick se att klockan är 23:04 så sov gott är säkert mer på sin plats. Jag blir uppe en stund till, har sovit lika länge osm om jag skulle jobbat i natt också. Har precis grävt fram en flaska rött ur gömmorna.

   Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  Här har coronan spridit sig så jag sitter här i skogen och far ingenstans. Jag har ju brorsan som jag umgås med men annars är det tomt och jag som är så sällskapssjuk av mig men det kommer förhoppningsvis bättre tider så småningom. Här är kallt och snöigt så man får hålla sig inne och elda och se på tv. Tur att den finns i alla fall.

 3. Znogge skriver:

  Så skönt med ett par lediga dagar för sådana behövs.
  Med tanke på hur många elever jag träffar under veckorna så tycker jag det är en lisa för själen men minimalt antal kontakter under helgerna. Det passar mig perfekt.

  Kram

 4. Micke skriver:

  Skönt med lite lediga dagar så man kan ladda upp sin energinivå igen.

  Många ensamma människor finns ju där ute, de som inte valt det själva utan det har bara blivit så.
  Den sociala biten i samhället har förändrats om man jämför med förr tror jag mig veta utan att ha undersökt det närmare.
  Visst, vi har digitala medier till hands vilket vi inte hade förr och mycket har ju utvecklats till det bättre, men är man ensam så är man ju just ensam, då hjälper inga sådana hjälpmedel.

  Tillönskar dig en sjusärdeles fin ledighet nu, ha det bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *