Försoffad – Bloggutmaning i januari 5

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

 

Hälsan brukar stå i fokus i januari, hur är det med hälsan?

Jag är tack och lov en frisk person med en god hälsa. I slutet av året, och om det är något särskilt jag vill kolla under övriga året, tar jag blodprover hos Werlabs. Det är ganska dyrt, men eftersom det numera knappast tas några prover ens om man känner sig sjuk så kostar jag på mig den hälsokontrollen.

Jag lämnar blod regelbundet och äter inga mediciner. Förutom D-vitamin och de järntabletter man får efter att man lämnat blodet.

Däremot har jag tappat både kondition och styrka under pandemin. Har inte varit på varken gym eller simmat sedan det hela startade i början av året. Jag är också rätt uttorkad, vilket både syntes på blodprov, syns på huden och på urinens färg och den nästan obefintliga mängd vissa dagar. Jag dricker minimalt då jag jobbar med covid19-patienterna för att inte riskera att behöva kissa under ett arbetspass annat än då jag har rast. Vätskebristen ger mig också huvudvärk. Försöker dricka ordentligt när jag är ledig, men det funkar ju inte så. Man behöver dricka ordentligt varje dag.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Försoffad – Bloggutmaning i januari 5

 1. Ingrid skriver:

  Grattis till att du är frisk! Det inbillar jag mig att jag också är, även om jag fått en och annan krämpa, men har man fått ha ett aktivt liv och tre friska barn får man väl vara nöjd med den här kroppen i alla fall.
  Det där att dricka ordentligt är inte helt lätt när man inte är van vid det, men jag vet hur viktigt det är. Fast det kan nog gå till överdrift ibland. När jag jobbade var det några tjejer som nästan inte vågade släppa taget om sina vattenflaskor och det var ett fasligt rännande på toa. Lagom är som vanligt bäst!
  Ha en skön trettonhelg!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Jag förstår att du undviker att dricka men det kommer surt efteråt. Dock är du medveten om problemet så du får kompensera lite när du är ledig. D-vitaminer äter vi nu också, mycket tack vare dig.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Man hinner i stort sett kissa på sig innan man blir avlöst och får av sig alla lager skyddskläder.
   D-vitamin tror man ju ska ge ett visst skydd mot allvarligare covid19-sjukdom. Jag måste erkänna (skäms) att jag inte läst några riktiga forskningsrapporter om det, bara det som står i vanlig media. Däremot har jag läst massor om D-vitamin rent generellt. Jag ligger i rätt intervall när det gäller D-vitamin på senaste provtagningen, men intervallet är stort och jag var inte helt nöjd med mitt provresultat så jag har höjt doseringen. Kommer nog att ta ett nytt prov före sommaren. Har blivit lite av en hobbyverksamhet för mig att hitta rätt dos, för just mig, för att få det värde jag vill ha.

   Ha en fin epifaniaafton!
   Kram

 3. Micke skriver:

  Hälsan är ju trots allt det som är viktigast i en människas liv, pengar och sådant materiellt kommer i andra hand, fast det upptäcker många inte förrän hälsan sviktar.

  Att inte kunna dricka är ju ett elände, har liknande beredskap inför knegets utflykter med barnen, man hinner helt enkelt inte ”lätta på trycket”.
  Fast det är ju en helt annan sak förstås, er skyddsutrustning är ju livsnödvändigt.

  Lite prover kan man ju kosta på sig tycker jag allt, speciellt när man inte får alla prover på vårdcentralen nu för tiden, underligt tycker jag att det är.

  Ha det fint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *