Drömmar och verklighet – Bloggutmaning i januari 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i januari med en fråga att besvara varje dag.

 

Berätta om tre drömmar du har.

Det är inte lätt just nu att se, och tänka, att drömmar kan förverkligas. Situationen i vården, speciellt intensivvården, är nattsvart och nu säger vår statsepidemiolog att den tredje vågen av covid-19 är på väg. Orkar vi ens en våg till?

Det jag drömmer om allra, allra mest just nu är att få vaccin. Jag har, i det närmaste orgiebetonade, fantasier om hur jag ska komma över en vaccindos. Något som inte kommer att hända.
Jag jobbar inte någonstans där jag kan komma i närkontakt med en sådan där flaska med vaccin. Men skulle det ske….

Jag kommer i kontakt med, och hanterar, narkotiska preparat varje arbetspass. Inte en sekund ens har jag känt mig frestad att ta något. Jag knarkar helt enkelt inte. Men det där vaccinet….

Ja, ni förstår säkert…

I övrigt drömmer jag om att utveckla mina studier i filosofi. Skriva uppsats och sedan fortsätta studera.

Resor drömmer jag alltid om. Att resa är en livsstil för mig och helst skulle jag vilja fördubbla de 40-talet länder jag besökt. Men också besöka nya, och redan besökta platser, i länder där jag redan varit. Jag skulle också gärna vilja resa med min bloggvän Ingrid till Sicilien någon gång. Men först ska jag låta henne visa mig sitt Gotland.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i januari 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Drömmar och verklighet – Bloggutmaning i januari 2

 1. Ingrid skriver:

  En jättebra dröm där på slutet!!
  Kram, Ingrid

 2. skogsnuvan skriver:

  Nog längtar man till vaccinet så man äntligen kan bli lite friare och få träffa sina vänner och resa lite grann. Jag har träffat Ingrid på Gotland och Gotland är ett jättefint ställe som du absolut ska åka till om du kan. Italien har jag varit till många gånger men det är 10 år sedan sist och troligen kommer jag aldrig mer iväg. Gott nytt år på dig. Hoppas du styr din bil norrut till mig så småningom.

 3. Micke skriver:

  Lite vaccin hade jag inte tackat nej till, en vecka till nu innan allvaret sätter igång igen med alla risker det innebär.
  Har ju munskydd och handsprit, men det fungerade ju inte fullt ut, åkte på det ändå.
  Min dröm, en av många, är att kunna gå till kneget igen utan att riskera livet.

  Gotland är ju fint, lite av en dröm för mig det också, en dröm som går att förverkliga hoppas jag.

  Ha det bäst Kraka.

 4. Znogge skriver:

  Vaccinet ja, nu hoppas vi att det går undan.
  Sicilien har jag varit på och det är en fantastiskt ö. Däremot har jag inte varit på Gotland så vi funderar på det till sensommaren. Om det går vill säga…

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *