Varför får vi aldrig stekt sirap till middag

Det var inte alls meningen att jag skulle äta en festmåltid idag igen. Jag gick bara in för att se om tvättmaskinen var ledig. Det var den inte just då.
Under tiden jag var inne hos Fia och U fick jag frågan om jag ville äta lax med dem under kvällen. Eftersom jag är mycket förtjust i lax i ugn tackade jag ja.

Idag blev vi lite fler och förberedelserna drog ut på tiden. Barnbarnen var där och skulle äta med oss. De lekte under bordet medan förberedelserna fortskred och L sa att de höll på att steka sirap. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fråga Fia varför jag aldrig blivit bjuden på stekt sirap. Lät ju som en väldigt exotisk maträtt.

Nu blev det inte stekt sirap den här gången heller. Vi åt som sagt lax, potatis och sallad.

Även idag fick vi chokladpannacotta. Lika delikat som igår.

För den som läst noggrant och funderar på hur det gick med den där tvätten kan jag berätta att den tog jag tag i efter middagen och den var färdig strax efter midnatt.
Hängde den inne i mitt kök eftersom jag tror att den torkar fortare då.

När jag hängt tvätten och klockan började närma sig halv ett tittade jag på På spåret. Unnade mig en kopp te, Lapsang Souchong, och en liten, liten smörgås. Årets första dag var slut och hade övergått i dag nummer två.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varför får vi aldrig stekt sirap till middag

 1. Znogge skriver:

  Vilken delikat middag du blev bjuden på!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig nyårsdag. På spåret såg jag också och sedan Vår tid är nu. Sen kröp jag i säng, medan du och tvättmaskinen jobbade för fullt.
  Hoppas att du har en fin Lillnyårsdag!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *