Fredag, Robinson Crusoes vän och en av mina dagar

Vän av ordning kan ju undra vad Robinson Crusoe och hans vän Fredag har med saken att göra. Det korta svaret är: Läser man filosofi och funderar över livet i allmänhet så är den boken en infallsvinkel. Men det här inlägget är betydligt mer jordnära än så…

Gick upp vid 5-tiden. Hade egentligen tänkt att plugga, men jag kände att jag behövde en stor portion av baravaratid. Så fick det bli.

Drack kaffe, åt frukost av samma slag som igår, det vill säga stekta ägg och stekt potatis. Lyssnade på ljudbok och klädde mig sedan inför lektionstiden på zoom.

Vi hade en kort lektion, bara 2 timmar var avsatta för dagen. Erik Åkerlund, lektor vid Newmaninstitutet, höll en föreläsning och svarade på frågor från den litteratur vi läst till idag. Men först fick alla göra en kort presentation. Jag har något slags problem med ljudet så jag måste skrika för att höras. Däremot hör jag alldeles utmärkt. Ska be någon kolla på det när jag flyttat hem så det inte bara är någon inställning som behöver åtgärdas. Men det har fungerat tidigare. Jag är inte så sugen på att köpa en ny dator i nuläget.

Efter lektionen planerade jag med Fia om när vi skulle åka in till stan, sedan la jag in räkningar i internetbanken och gjorde en kopp kaffe.

Hann plugga en stund innan det var dags att byta om och träffa Fia för avfärd. Pratade med F i telefon och fick rapport om katternas väl och ve. Saknar dem enormt. Var lite på ont och gott, mest ont verkar det, att lämna dem kvar i storstan.

Vi kom iväg så där 20 minuter försenade. Jag satte mig och väntade i deras kök en stund så Fia kunde bli klar. Sedan åkte vi.

Började med att stanna till vid Norremark så jag kunde hämta en  kursbok som äntligen kommit. Nu är det bara en till jag väntar på den här omgången. Men den är kvar, sedan en dryg månad, i England. På grund av Brexit. Hade det inte varit pandemi hade jag rest över och hämtat upp ett exemplar i lämplig universitetsbokhandel. Varför ska inget vara enkelt numera?!!

Fia hade några ärenden i stan. Bland annat ville hon byta handskarna som jag givit henne i julklapp. Det var tur att jag var med. Eftersom jag betalat dem med kort var det bara jag som kunde få pengarna tillbaka. Det är ett förfarande som har med kampen mot pengatvätt att göra. Det vore väl okej om inte de som tvättar stora pengar så lätt kommer undan medan vi andra sätts åt gång på gång av bankerna. Handskarna kostade 299 kronor så det var ju en jättesumma att tvätta… Suck!

Fia hittade ett par handskar hon ville ha inne på Accenten och sedan gick vi till Lindex för jag hade glömt mina tjockare strumpbyxor hemma i Stockholm. Jag vet inte om det blir fler klänningstillfällen innan jag flyttar hem, men det är alltid bra att vara förberedd. Jag frös enormt i mina tunna strumpor.

Sedan blev det dags att gå till Cyrano, restaurangen där vi skulle äta. Jag skulle bjuda Fia eftersom min julklapp till henne var så pass mycket billigare än den jag fått av henne.

Vi började med vitlöksbröd. Det var en spännande skapelse minsann. Såg ut som en hamburgare, men var himmelskt god med extra vitlökssås att doppa brödet i.

Sedan varsin pizza. Jag valde den med löjrom, en pizza bianca (alltså utan tomatsås). Jag har förälskat mig i just den pizzan.

För den som undrar så drack jag alkoholfri öl. Jag skulle ju köra. Måltiden avslutades med kaffe, en cappuccino för mig och Fia tog en dubbel espresso.

Innan vi gick meddelade jag B-M att jag ville ändra vår vinkväll från 19:30 till 20:00. Sedan gick vi och hämtade bilen och åkte hem.

Vi var hemma i tid och jag hade hunnit till 19:30. Men det var skönt med lite tid att varva ner. Klockan 20 var jag på plats vid köksbordet med vinglas och mobil. Efter lite tekniskt krångel med ljudet hade vi en trevlig kväll uppkopplade via what´s app. Kommer nog att fortsätta det sättet att umgås och försöka introducera fler av mina vänner. Självklart går det bra med andra webbplattformar också, lite beroende på tillgång. I dessa tider har väl de flesta zoom.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fredag, Robinson Crusoes vän och en av mina dagar

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig dag, men väldigt lång och intensiv!
  Pizza bianca har jag aldrig provat och nu är det väldigt länge sedan jag åt pizza. Jag kan längta efter det ibland, för det är väldigt gott om den är god.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 2. Micke skriver:

  ”Baravaratid” har jag också behov av, har väl de flesta egentligen, riktigt skönt är det.

  Många ungar på kneget nu som har digitala lektioner och det tycks fungera ypperligt.
  Min egen telefon som jag använder till digitala möten är det mindre bra med, har samma problem som dig.
  Har gett upp, jag kan lyssna och använda chatten iallafall, alltid något.

  Pizza med löjrom? Det lät ju spännande, undrar om de har sådant här i Göteborg?
  Får kanske prova att göra en själv.

  what´s app fungerar bra för mig men vid möten använder vi Zoom på arbetsplatsen.
  Den enda formen som inte krånglat på skolan.

  Ha det bäst nu Kraka.

 3. znogge skriver:

  Vilken bra dag men en intensiv sådan! Jag har testat pizza bianca men nej, jag saknade tomatsåsen!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *