Ledig, det är då man har som mest att göra

Efter söndagens äventyr med F:s bil, som vi inte lyckades lösa, var det tvunget att den flyttades på måndagsmorgonen. Det skulle städas på gatan där den stod och det fanns risk att den skulle forslas bort om den inte var flyttad i tid. Jag lovade att skjutsa tidigt på morgonen och sedan skulel han få hjälp av kompisen som bor där.

Jag gick upp klockan 03 på måndagsmorgonen. Dels för att packa, dels för att skjutsa F. Vi skulle åka vid 05-tiden eftersom jag ville hinna förbi Essingeleden innan trängselskatten. Jag har fått jätteräkningar nu eftersom jag passerar där när jag åker från jobbet.

Pojkarna skulle stanna hemma den här gången och bli passade av F. Jag måste städa ordentligt och är de på plats så blir det ett riktigt sisyfosarbete med ständigt nya katthår vartefter jag städar. Men jag kände redan i bilen att jag saknade dem.

Jag lämnade av F vid hans bil och åkte sedan vidare. Stannade i Sillekrog och drack lite av mitt kaffe och for sedan vidare. Åkte vägen över Jönköping, den är bättre men längre.
F meddelade sedan att de fått igång bilen med hjälp av ett större batteri än det i min bil. Så allt hade löst sig.

Kom fram till Stojby vid middagstid har jag för mig. Minns inte riktigt. Stannade och slumrade en stund på en rastplats i alla fall.

Bar in mina saker och gick in till Fia och drack kaffe med henne. Men allra först fyllde jag på solrosfrön i Restaurang Svarta katten och hans vän. Medan jag varit i Stockholm har Fia skött den uppgiften.

Jag var otroligt trött och det fick bli en tidig kväll. Eller ganska tidig i alla fall. Jag har lite rörig dygnsrytm.

På tisdagens sov jag länge och kom inte igång ordentligt förrän på eftermiddagen. Hade lovat skjutsa Fia till ett möte hon skulle på. Ifall det behövdes. Det gjorde det.
Det var svårt att hitta dit vi skulle och till sist fick vi hämtas och ledsagas rätt.
Tanken var att jag skulle åka hem och sedan komma tillbaka och hämta. Men de andra tyckte jag skulle stanna och vara med. Det var den hemgrupp Fia är med i som hade sin tisdagsträff. Vi satt ute på altanen hos en av medlemmarna. Jag virade om mig filten jag hade i bilen och fick låna ett fårskinn att sitta på. Det fungerade bra, men på slutet frös jag ordentligt om fötterna.

När vi kom hem drack vi te hos Fia och sedan gick jag hem för att sova. Jag var ordentligt trött.

På onsdagen skulle jag ha skoldag på zoom. Behövde förbereda mig och gick upp vid 5-tiden. Åt frukost i köket och gick sedan upp till sovrummet där jag satte mig vid skrivbordet.


På vägen upp kastade jag en blick ner över köket. Kommer att sakna Tornet enormt när jag flyttar hem.

Klockan 11:00, då vi skulle börja vår obligatoriska skoldag, höll jag på att få panik. Jag blev inte insläppt på zoom. Det visade sig sedan att det var något fel på länken och att ingen blivit insläppt. Vi fick en ny länk skickad och sedan ordnade det sig. Kroppen och kroppslighet är namnet på kursen, en av kurserna, den här terminen.

En koltrast höll mig sällskap i trädet utanför sovrumsfönstret, det jag har utsikt över när jag sitter vid skrivbordet.

Efter skoldagen var jag jättetrött och gick och la mig och sov några timmar. Som sagt, min dygnsrytm…

På torsdagen, idag, vaknade jag spontant klockan 04:30. Gick upp vid 5-tiden och efter kaffet började jag förbereda mig inför fredagens (imorgon) skoldag på zoom. Kursen heter Philosophy of Science with Natural Philosophy.

Blev sugen på frukost, var riktigt hungrig, och stekte både ägg och potatis. Som jag åt med Sriracha majonäs.

Pluggade sedan en stund till och bestämde mig för att följa med Fia när hon skulle ett ärende till sjukhuset. Jag hade nycklar att lämna tillbaka.

Passade på att äta ett wienerbröd till lunch. Det får man väl? När man ätit stekt potatis och ägg till frukost.

När Fia kom från sitt ärende gick vi ner till centrum. Hon behövde äta något, en semla, men jag tyckte jag fått nog av sötsaker för stunden och valde en halv ostfralla. På Askelyckan, ett av Växjös anrika caféer.

Sedan hade jag ärenden. Dels behövde jag ögoncreme på Body Shop. Har ni någonsin hört talas om att jag skulle komma ut med en liten tub bara från den affären? Hahaha…
Jag köpte, förutom ögoncremen, två body butter, en handcreme, två dusch gel och en bath blend. Fia köpte några saker också.

Sedan skulle jag till Lindex. Hade köpt loss ett lokalt (gällde bara i Växjö) presentkort från en person som inte riktigt visste hur det skulle användas. Han hade fått det i julklapp av sin arbetsgivare. Efter att ha kollat vilka affärer det var som var med bestämde jag mig för att köpa det. Lindex är min hovleverantör av underkläder och strumpor. Så nu äger jag ett halvt dussin nya trosor och en bh.

På vägen till bilen köpte jag äntligen en bunt tulpaner. Lånade en passande vas av Fia.

Gick in och satte mig vid datorn som jag nu hade på köksbordet. Det var massor av fåglar utanför och idag har vi haft en ny gäst. Som visserligen inte ätit av fröna, men som hackat och knackat på trädet. Hen måste fått tag på något ätbart eftersom hen stannade hela dagen. Flög iväg en stund och kom tillbaka. Från att det blev ljust till skymningen.

Har också haft en ny fröätande gäst. En domherre. Den kan ju varit där tidigare utan att jag sett den förstås. Annars är det mest talgoxar och blåmesar i vår fågelrestaurang.

Gick och la mig en stund för att sova middag. Men med alarmet på. F hade ringt och var orolig för Kingston. Han hade inte kommit vid matdags utan låg och sov i en kartong. Han verkade yrvaken då han blev väckt. Jag blev förstås orolig och åkte och tankade bilen ifall jag skulle bli tvungen att åka hem hastigt. Men senare på kvällen var han som vanligt igen. Han kan verkligen sova djupt ibland och inte vakna när man ropar på honom. Men det är lättare för mig, som lever med katterna, att avgöra om de är sjuka eller bara normaltrötta. Tror pojkarna saknar mig lika mycket som jag saknar dem.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ledig, det är då man har som mest att göra

 1. Znogge skriver:

  Bra men intensiva dagar får jag säga. Skönt att allt var som det skulle med Kingston. Ditt boende i Tornet verkar så mysigt så jag kan förstå att du kommer att sakna det. Lämnar du det för gott nu snart?

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag flyttar ut helt i månadsskiftet. Men det är med blandade käsnlor jag flyttar hem. Pandemin grasserar ännu och livet kommer att bli så mycket mer komplicerat där hemma än här i Tornet. Samtidigt ska det bli skönt att komma hem ”på riktigt” igen.

   Ha en bra fredag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som väldigt intensiva dagar! Jag trodde att du redan flyttat hem till Stockholm men ser av ditt svar till Znogge att det blir i månadsskiftet. Hoppas att Kingston bara var lite extra sömnig.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag hoppas också att han bara var sömnig. Katter kan ju vara trötta, de sover mycket. Dessutom tror jag att de beter sig lite annorlunda när jag är borta, att de saknar det liv vi har ihop.
   Jag har varit uppe i 2-v2ckorsperioder och jobbat hemma i Stockholm, men har 2 pass kvar i Eksjö. Sannolikt instängd med covidpatienter. Under våren och sommaren kommer jag att jobba ganska lite, cirka 25-30% har jag tänkt. Har lite annat jag vill ta tag i.

   Ha en bra fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *