En slank vi hit och en slank vi dit

Kunde inte sova och gick upp tidigt, mycket tidigt. Pysslade lite hemma och upptäckte en sak jag behövde köpa meddetsamma. Ringde F och frågade om han ville följa med. Hade inte väckt honom om det inte varit för at han hade bilnyckeln.

Vi åkte iväg till Stora Coop i Rotebro och sedan åkte vi och åt frukost på MacD vid avfarten till Kalhäll. Sedan en liten tur för att se oss omkring och därefter hem.

Jag behövde vila, hade vaknat redan halv två. Eller om det var halv ett. Helt självförvållat av en cirka fem timmar lång tupplur på lördagseftermiddagen.

Den här gången satte jag alarmet. Hade en del städ- och fixarplaner. Men sedan ringde F och behövde skjuts och starthjälp. Hans bil stod på södra sidan, utanför en kompis, och hade urladdat batteri. Eller det var vad vi trodde. När vi väl kom dit visade det sig att batteriet hade frusit sönder.

Vi bestämde oss, efter viss tvekan, om att det nog borde ätas middag. Daisys ligger nära där och vi åkte dit. Men det var så packat ed folk så ingen av oss ville gå in. Iställer åkte vi till thaistället i Solna.

Sedan behövde jag tanka inför morgondagen och F behövde några bilrelaterade prylar. Men det var inte lätt att ta sig in på macken. Man har lagt om vägen och håller på att bygga. Fick ta en tur runt hela Hallonbergen för att komma in. Men till sist så.

Nu ska jag försöka sova, passa på medan jag är trött. Imorgon är en lång och innehållsrik dag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

7 svar på En slank vi hit och en slank vi dit

 1. Znogge skriver:

  Vilken otur med batteriet men det är ju bra att ni bor nära varandra och kan hjälpas åt. Hoppas att du sovit som bedövad och är redo för måndagen som nu är här.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det var otur. Men idag visade det sig att batteriet trots allt inte frusit sönder, men nog behöver förnyas ändå. Jag skjutsade min son dit i morse strax efter klockan fem och sedan fick han hjälp av sin kompis som har en stor firmabil. Mitt batteri var för litet att starta hans bil med.
   Nu har jag gjort dagens tyngre arbetsuppgift, kört ner till Växjö. Ska åka och hämta ett paket (som jag trodde skulle komma hem till Husby) men som av misstag fått sin adress justerad hit. Sedan ska jag ta det lugnt med en bok. Har fått litteratur till nya kurserna.

   Ha en fortsatt bra måndag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick sova gott och att allt kommer att klaffa i dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Blev inte så överdrivet mycket sömn, gick upp vid 3-tiden. Men nu är jag på plats i Växjö igen.
   Ha en fortsatt bra måndag!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag har min bil stående. En hel vecka med runt 30 minusgrader gör att jag inte ens försöker starta bilen. Kylan tar kål på en både fysiskt och psykiskt. Nu har det gett sig och är bara 15 grader men nu har det snöat hela natten. Det ska bli 4 dm och vi har redan en meter snö. Å vad jag hatar vinter.

  • Kraka skriver:

   Minus 30 grader är i mesta laget. Annars har man betydligt bättre väghållning då det är ordentligt med minus. Men det räcker med så där 7 eller 8 minus.

 4. Pingback: Ledig, det är då man har som mest att göra | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *