EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 januari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 22 januari hittar du här.

Naturligtvis glömde jag att det var EFIT, ett tyvärr ganska vanligt fenomen trots noggranna anteckningar i kalendern. Den här gången bestämde jag mig för att göra min EFIT en dag försent.

Klockan 06-07: Kaffe!
Raglade nästan ner i köket. Var så trött. Men att stanna kvar i sängen var inte ett alternativ just den här dagen.

Klockan 07-08: Pluggade en stund innan det var dags att ta tag i alla planerna för dagen.

Klockan 08-09: Google skickar nästan dagligen påminnelser om foton man lagt upp. En av fotona visade trängseln i kollektivtrafiken en vanlig dag i Stockholm. Kändes ännu en gång skönt att jag inte var där.

Klockan 09-10: Gick ut och fyllde på vår fågelrestaurang, den vi kallar Svarta katten och hans vän. Sedan gick jag in och skrev inköpslistan till dagens shopping.

Klockan 10-11: Shoppingen var klar, i alla fall den på Stora Coop.

Klockan 11-12: När jag kommit hem och packat upp mina varor drack jag kaffe och åt ett par mackor.

Klockan 12-13: Började förbereda kvällens middag. Det var många saker som skulle skäras och hackas.

Klockan 13-14: Plötsligt var hunden Penny försvunnen. Hon hade följt med mig in och nu när katterna inte är här så fick hon gärna stanna.
Jag ropade på henne, men hon var borta. Letade både på mellanvåningen och i rummet högst upp i Tornet. Men ingen Penny. Men det var omöjligt att hon kunde tagit sig ut.
Hon satt under bordet.

Klockan 14-15: Ställde ut de förberedda rätterna eftersom de inte fick plats i kylskåpet. Till förrätt skulle vi ha räksoppa och som huvudrätt fläskfilégryta. Recepten finns länkade. Jag hade ingen babyspenat i grytan, det fanns ingen sådan i affären. Till efterrätt hade vi glass med frysta bär. Glassen var färdigköpt.

Klockan 15-16: Plockade undan saker som låg lite här och där. Dammsög alla våningarna i Tornet.

Klockan 16-17: Tog fram recepten på datorn innan jag började duka. Sedan fick laptopen ställa sig på pianot för på bordet kunde hen ju inte vara.

Klockan 17-18: Det var dags att göra klart maten.

Klockan 18-19: Satte mig ner för att pusta ut lite. Drack ett glas av det vita vinet som jag haft i soppan. Det var överblivet och kunde drickas.

Klockan 19-22: Bordet var dukat och strax kom gästerna. Några minuter sent, som alltid. Men vi hade inte bråttom.
Vi hade släkt ner och jag hade tänt ljus på bordet. Vi började med lite ”bubbel”, Tabacco Road som är en australiensisk motsvarighet till champagne/prosecco/cava. En av mina favoriter. Till huvudrätten serverade jag det röda vinet Hope och till desserten kaffe.
Vi pratade om allt möjligt, både på svenska och engelska eftersom CY var med. Det var en trevlig kväll. Anledningen till middagen var som avskedsmiddag nu när jag ska flytta. Bara en vecka kvar och den kommer att gå åt till arbete, packning och städning.

Klockan 22-23: Det blev onekligen en del disk. Den fick vänta.

Klockan 23-24: Fia och jag satte oss uppe i Tornet och hade lite tjejsnack när ”gubbarna” gått hem.

Klockan 24-01: Klockan hade passerat midnatt när Fia gick hem (klockan går 5 minuter efter) och det skulle ta ytterligare en stund innan jag var klar att släcka lampan. Klockan hann passea 01 och då hade jag varit uppe och aktiv i 19 timmar.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 januari

 1. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag lite i efterhand. Jag uppdaterade just mitt inlägg med de sista bilderna från min EFIT-dag.
  Båda recepten ser väldigt goda ut! Hoppas att de smakade lika gott som de ser ut!

  • Kraka skriver:

   Jag var väldigt nöjd med maten. Det är alltid en chansning när man googlar fram nya recept. Men fläskfilé kkan knappast gå fel. Räksoppan blev väldigt god tycker jag. Men min nigerianska gäst var lite tveksam till den. 🙂

 2. Anni skriver:

  Du må tro att jag tittade mycket på bilden med hunden under bordet för att förstå hur tapeten i bakgrunden såg ut. Inte en enda fågel hade huvudet uppåt! Hade ni tapetserat uppochned? Sedan kom bilderna på bordet med duken 🙂

  • Kraka skriver:

   Haha…. Jag var tvungen att böja mig ner nu och titta efter hur duken ser ut från insidan. Inte en fågel med huvudet åt rätt håll. 🙂
   Men kan du förstå hur jag kunde få för mig att hunden var försvunnen? Det är minst lika crazy som att tapetsera uppochned.

 3. Znogge skriver:

  Vilken härlig men intensiv dag det blev! Hoppas maten smakade riktigt bra. Hope tycker jag är ett väldigt gott vin som vi gärna väljer när det gäller rött. Så skönt att hunden fanns där den skulle 😉

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det var en intensiv, och lång, dag. Maten blev bra. Det där med hunden är lite märkligt. Jag kollade aldrig under bordet innan jag började leta på de andra våningarna. Jag hade ropat på henne och när hon inte kom fram tog jag för givet att hon inte var i köket. 🙂
   Kram

 4. Ingrid skriver:

  Så roligt att följa din Efit-dag i bilder. Det låter som om du ordnat en riktigt trevlig avslutningsfest. Lycka till med städning och packning.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *