Söndag i trötthetens tecken

Vaknade spontant och gick upp vid 8-tiden. Men jag var trött, väldigt trött. Ont överallt och benen värkte när jag gick nerför trappen. Om det inte vore vanligt att jag blir så när jag är utmattad skulle jag blivit rädd. Numera vet jag att just det i alla fall inte är ett tecken på sjukdom.

 

Stannade i trappen och såg ner över köket. Kommer att sakna lägenheten i Tornet så mycket! Om man räknar med ytan som trapporna är på så är det minst 20 kvadratmeter större här än hemma. Så mycket yta. Så mycket rymd.

Jag tillbringade i stort sett hela dagen vid köksbordet. Pluggade lite, läste, lyssnade på ljudbok och började se en TV-serie på play. Enda gången jag var ute var när jag fyllde på solrosfrön till fåglarna.

Tog tag i disken, diskade två omgångar som fick torka emellan. Det blev några kastruller och lite annat kvar, men jag klarade av det mesta.

Vid 18:30-tiden gick jag upp och la mig. Då var dagsransonen av energi helt tömd. Somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

4 svar på Söndag i trötthetens tecken

 1. znogge skriver:

  Tornet verkar så mysigt så jag kan förstå att du kommer att sakna det. Är det helt slut på arbete för din del där nu så det bara blir huvudstaden framöver?

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag har 2 pass, nattpass à 10 timmar vardera, den här veckan. Men det är i Eksjö dit det är 10 mil från Växjö så i längden är det inte hållbart att pendla dit. Det finns en likadan långtidsbokning i Växjö från slutet av januari och in i september. Men den är jag inte intresserad av. Dels för att jag inte trivdes jättebra där även om det blev bättre på slutet, dels för att jag vill vara hemma i min stuga på sommaren. Kanske mest för det med stugan. Men också för att mina kamrater på postop Huddinge är människor jag känner sedan länge. Jag behöver helt enkelt komma hem ett tag. Ett långt tag. men jag vill ta Tornet med mig….

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det verkar riktigt mysigt i Tornet, så det boendet förstår jag att du uppskattat.
  Jag har läst ditt svar till Znogge, så jag har lite koll på vad som väntar dig framöver.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, nu är det snart dags att lämna Tornet. Det är inte ekonomiskt möjligt för mig att bo kvar när jag inte jobbar här. Snart kan katterna och jag flytta ut till stugan. Vi får bo där från 1 april, men kan sova över någon gång redan innan.

   Ha en glad måndag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *