Sista helgen i Stojby – Lördag

Om jag gick upp tidigt igår så blev det desto längre sömn idag. Sov till 10-tiden innan jag gick upp. Behövde verkligen sova ut. Känner mig rejält sliten om jag ska vara ärlig.

Kaffe, mackor, fågelmatning och det vanliga. Det var så där minus 8 från början men sedan värmde solen på och det blev till sist bara minus 4.

Jag hade ärenden i stan, skulle panta flaskor och burkar och tanka bilen. Innan jag åkte la jag sängskyddet i tvättmaskinen. Det var så dammigt.

Det var färre flaskor än jag trodde, men 34 kronor är ändå inte att förakta. Sedan macken och precis när jag kom dit fick jag se en ballong. Dem ser man ju mest på sommaren tycker jag.

Jag tankade och köpte en tunnbrödsrulle. Hade tänkt äta pizza på kvällen, men det fick bli en tunnbrödsrulle på eftermiddagen istället.

Utanför macken fick jag syn på löpsedlarna. Är folk helt dumma i huvudet?!!


Svenskar har hemliga fester trots corona. Vad är det man inte fattar? Det är verkligen något fel på folk!

När jag kom hem hämtade jag sängskyddet, hängde det på tork och satte mig sedan i varmt fotbad. Jösses vad jag var kall om fötterna.

Det är knappt det syns under snön, men jag hade släpat ut den stora, tunga mattan i köket och lagt den i snön. Från början hade jag tänkt skumtvätta men sedan kom snön och då var det ett bättre alternativ.

När mattan legat länge nog lånade jag en borste av Fia och borstade bort det mesta av snön. Resten fick jag skaka av. Ett mycket tungt arbete.

Släpade tillbaka den ännu tyngre mattan och lyckades få upp den på två stolar så den kan ligga och bli ordentligt torr.

På kvällen bjöds jag på middag hos Fia och U. CY och A var också med. Vi fick fisk med god sås och glass till efterrätt.

Jag kände mig trött och jag gick hem ganska snart efter att vi ätit klart. Gick och la mig nästan meddetsamma jag kom hem till Tornet.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sista helgen i Stojby – Lördag

  1. Ingrid skriver:

    Bra knep det där att få mattan ren i snön. Jag har praktiserat det jag också, men nu orkar jag inte häva på dem längre. Vilken blå och fin himmel ni har haft i dag!
    Jag hoppas att du får sova gott i natt!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *