Sista helgen i Stojby – Söndag

Hade alarmet på 9 men vaknade strax före 8. Gick upp  och tänkte unna mig lite lugn med morgonkaffet. Men jag kunde inte komma till ro utan började packa och städa. Har lyckats få mängder av saker hemifrån till Tornet.

Mycket städning är det också som tar betydligt mer tid än man tror. Bara spisen tog sin lilla tid, inte minst att skruva isär ugnsluckan och tvätta mellan glasen.

Ute var det klarblå himmel, sol och vacker snö. Äntligen får vi lite sol och ljus. Som vi har längtat! Inte undra på att jag är trött efter den långa, mörka hösten och förvintern.

Idag fick jag lunch, lax och kyckling med ris och potatis och två såser, en till fisken och en till kycklingen.

Till efterrätt bjöds det på blåbärstårta och kaffe. Bären hade Fia plockat i somras.

Jag gick in till mig och fortsatte städa efter maten. Klockan var rätt mycket och jag började känna mig ordentligt trött fram mot 17:30-tiden. Vi bestämde att jag skulle gå med på en promenad med hundarna och städa klart imorgon. Jag behöver inte resa hem förrän på tisdag, börjar jobba på onsdag.

Det var skönt ute och så vackert med alla frostiga träd.

Vi gick inte jättelångt, men hundarna verkade nöjda. De är så söta ihop. När vi närmade oss hemma kunde man se hur vackert det är. Som en egen liten by nästan.

Ni ser Tornet till höger om mitten i bilden. Huset längst till höger är det där Fia och U bor.

Klockan var inte mer än strax efter 20, men jag kände mig helt utmattad och gick hem för att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sista helgen i Stojby – Söndag

  1. znogge skriver:

    Det blir lätt att man samlar på sig även om man vet att boendet är för begränsad tid. Vissa saker vill man liksom ha tillgång till. Att städa en spis är verkligen ett rejält slitgöra men nu är det gjort. Du har ändå haft en bra tid där i ditt torn.

    Kram och ha en bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *