Xtradagen i Stojby

Som jag skrev igår så tog all energi slut och jag bestämde, tillsammans med Fia, att jag skulle stanna en dag till.

Somnade tidigt igår men vaknade mitt i natten och hade svårt att soma om. Klockan var bara 01:45 och att gå upp var helt uteslutet. Jag hade fruktansvärt ont i ryggen och kunde knappt röra mig. Till sist gick jag upp, eller gick är väl mycket sagt för jag rörde mig i något mellanting mellan linka och släpa, gjorde en kopp kaffe och två knäckemackor. Efter denna förstärkningsmåltid somnade jag till sist.

Hade från början tänkt gå upp klockan 7, men ställde om till 9 när jag var vaken på natten. När jag sedan väl var vaken tog det tid innan jag väl kom igång. Var verkligen i behov av en mjukstart. Men även om ryggen värkte så var det bättre än under natten.

F ringde och höll på att skrämma slag på mig. Han brukar inte ringa på morgonen om det inte är något speciellt. Men han ville bara rapportera att katterna mådde bra och att hans bil klarat besiktningen idag.

Fixade lite med packning och städning, åt frukost med Fia och U och packade en stund till. Sedan åkte Fia och jag för att göra ett antal ärenden. Jag hade en kasse med förpackningar som skulle till återvinning, behövde köpa ett gäng kassar att packa böcker i och ett ärende i zooaffären. Hade tänkt ge pojkarna varsin ny sele i julklapp men hann aldrig köpa dessa. Nu kändes det som hög tid att införskaffa dem innan jag reser hem. Det är tänkt att de ska ha dem i sommar så det  har inte varit så akut.

När vi var klara med våra ärenden åkte vi till Toftastrand och fikade.

Sedan åkte vi hem och jag gjorde en ordentlig insats med städning och packning. Men sedan tog tröttheten ut sin rätt och jag satte mig inne hos Fia och pratade medan hon lagade mat.

Hundarna höll oss sällskap i köket och Katten tittade också förbi en stund för att se vad vi gjorde.

Alldeles strax före 21:30 satte vi oss till bords och åt av den goda pajen med en sallad till. Det var en paj med skinka och mögelost. Det serverades också en svampstuvning till.

Måltiden avslutades med en kopp kaffe framför TV:n. För den som ville fanns det kvar  av blåbärstårtan från igår. Jag var dock både mätt och trött och nöjde mig med bara kaffet.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Xtradagen i Stojby

  1. Ingrid skriver:

    Då är du redo för avfärd nu förstår jag! Hoppas att bilresan kommer att gå bra och att katterna blir glada över sina nya selar.
    Kram, Ingrid

  2. znogge skriver:

    Det var nog klokt att stanna en dag extra. Hoppas att ryggen har hämtat sig och att hemresan går bra.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *