Två och två – Bloggutmaning i februari 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i februari med en fråga att besvara varje dag.

 

Internationella tvillingdagen idag, känner du någon tvilling?

Som barn var det ju alltid någon eller några som var tvillingar. Troligen är det säker någon jag känner i något sammanhang som är tvilling fast jag bara känner den ena. Man har ju inte riktig syskonkontroll på dem man känner i vuxenlivet om man inte är nära vänner.

Enligt svenska tvillingregistret finns det nu 56 000 levande tvillingpar, vilket är 112 000 individer.  Så troligen känner jag väl någon. Eller inte. 112 000 individer är inte särskilt många, Det jag vet säkert är att ingen av mina nära vänner är tvilling.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i februari 2021, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Två och två – Bloggutmaning i februari 2

  1. skogsnuvan skriver:

    Jag tänker och kan bara komma på ett par killar som är tvillingar som bodde grannar med oss när jag var liten. Vi har inga tvillingar i släkten heller fast vi är stor släkt.

  2. Ingrid skriver:

    Jag har funderat på saken och visst minns jag några tvillingpar. När jag var barn var det två killar som var tvillingar – Olle och Lasse. De lekte med min kusin Göran och hans mamma berättade att han en morgon ropade på henne: ”Mamma, mamma kom och hjälp mig klä på mig för Ollar och Lassar står ute och väntar på mig.”
    Och sedan hade jag bekanta som fick två tvillingpar. Det ena paret var en son och en dotter och tvillingpar nr två var två söner, så olika som natt och dag. Den ena såg väldigt bra ut och den andre var allt annat än ett vackert barn.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *