Så går vi runt kring vår enebärsbuske

Eftersom jag la mig tidigt, vilket jag gjorde för att jag var trött, hade inte hunnit vila middag, vaknade jag tidigt. Inte supertidigt dock, men före sju.
Pojkarna lät mig läsa tidningen ifred, på mobilen alltså, innan vi gick upp. Men sedan galopperade de ut i köket och ville ha frukost. Det fick dom.

Gjorde kaffe och tog fram några av de där fantastiska kexen, de med grönkål och havssalt. Har snabbt blivit en favorit. Tittade sedan på ett avsnitt av Scott & Bailey som jag redan börjat på. Lite underhållning medan jag åt frukost.

Tog ett bad, tittade på en digital gudstjänst från Täby och gjorde upp om en promenad på eftermiddagen. Åt lunch, plockade lite hemma, den eviga städningen.

Sedan åkte jag till Tyresö slott. Tog vägen förbi stugan och kollade att allt var i sin ordning. Jag hade bestämt träff med B-M klockan 13:30, men hon var redan på plats när jag kom några minuter tidig. Vi skulle promenera och ta en fika på Notholmen i caféet.

Tyresö slott har anor från 1300-talet. Till slottet hör också Tyresö kyrka. Byggherren för både slott och kyrka var friherren Gabriel Gustafsson Oxenstierna. Sedan har slottet byggts om flera gånger under åren med olika ägare. Sedan 1930 ägs slottet av Nordiska museet.

Vi satt ute och drack kaffe. Jag valde att äta en smörgås istället för något av det fina utbudet av kaffebröd. Man fick låna filtar att sitta på och att svepa om sig. Det gick ju, men jag tyckte det var kallt.

Efter en lite besvärlig promenad i snömodd var vi på väg tillbaka till våra bilar. Vi kom överens om att återvända då vädret var lite mer av vår. Jag är väldigt förtjust i slottsparken vid Tyresö slott.

På väg hem ringde jag F och frågade om han ville göra något, till exempel äta. Det ville han inte. Så jag ringde när jag var hemma och han kom och hämtade paketet med den lilla byrån jag köpte i fredags. Han ska montera den åt mig.

Tittade på avsnitt 3 av En mördare bland oss och tänkte sedan gå över till att plugga. Men jag kunde inte låta bli att se avsnitt 4, det sista avsnittet, för att få se hur allt hängde ihop.

 

Söndagen blev en bra dag. Trots att dagens första tanke var att jag bara går runt, runt precis som i visan om enebärsbusken. Jag behöver tillföra ny energi. Den gamla är förbrukad och slut. Jag behöver träffa människor, se nya saker och leva upp. Men det lär dröja… Suck!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Så går vi runt kring vår enebärsbuske

  1. Znogge skriver:

    Det blev ändå en bra söndag måste jag säga men visst lär det dröja innan läget blir hyfsat normalt igen. De som trodde att 2021 skulle bli ett mycket bättre år får nog tänka om. Tråkigt men den bistra sanningen misstänker jag…

    Kram och god måndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *