Same, same, different name

Fredag. Men det kunde varit vilken dag som helst. Det händer inte så mycket i denna pestens tid. Att jag är fullvaccinerad betyder rent praktiskt ingen skillnad. Jag får krama mina barnbarn nu säger FHM. Men eftersom jag inte har några barnbarn får jag fortsätta leva utan kramar. Skulle vilja påstå att man på något sätt glömt bort alla oss, vårdpersonal, som också är fullvaccinerade. Man pratar bara om dem som bor på boenden och dem med hemtjänst. Vi andra ska fortsätta isolera oss. Suck!

Inte för att jag planerat att leva rullan precis. Men det känns inte bra att vara en marginaliserad grupp. En ganska stor och viktig grupp. Men jag har ju kramat och gosat mina katter hela tiden så vad har jag att klaga om.

Blev förvånad när jag vaknade. Klockan var redan 9:30. Skyndade mig upp och gav pojkrn mat. Gjorde kaffe och två mjuk tunnbrödsmackor. Sedan unnade jag ig långmorgon. Eftersom den började så sent gick den ända in på eftermiddagen.

Läste nyheter och bloggar, skrev Fem en fredag, tittade på Hidden, pluggade. Utan en tanke på att klä på mig. Funderade lite på om jag alls skulle göra det. Möjligen för att shoppa något extra till kvällen.

Plötsligt får jag syn på något på nätet. En av mina vänner, ja mer än vän, har avlidit i januari. Hittar inget av vad han dog av, men om man tittar på hans FB-sida verkar han blivit sjuk den 13:e och dött den 14:e. Sorgligt!

Bar ut till återvinningen och ”möblade” i min nya byrå. La ner saker som ska vara där.

På eftermiddagen åkte jag på shopping. Mat och vin. I Rotebro. Massor av bilar på parkeringen. Men det är få som gör sina inköp på Coop och på Systembolaget räknade man in och ut. Så det var lugnt.

När jag kom hem fixade jag några saker och satte sedan igång med min middag. Korv i ugn med klyftpotatis. Provade ett nytt vin, Sister’s Run. Verkar finnas två sorter. Den jag köpt var den med Cabernet sauvignon.

Ät ensam!

Rådet från FHM är att äta ensam. Visserligen om man tänker äta i en galleria. Men jag passar på att ta det till en högre nivå. Tyvärr har vi ännu inte lyckats med att stävja trängseln vid matskålen. Serveras det mjukmat äter två katter i samma skål. Samtidigt. Trots att de har varsin skål.

När maten var uppäten, det blev kvar att frysa in, var klockan 20:30 och jag hade sett klart Hidden. Kändes som dags att gå och lägga mig. Lyssna på bok.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Same, same, different name

 1. Ingrid skriver:

  Visst kan man bli lite förundrad över det där med kramandet. Jag som är fullvaccinerad ( om ett par veckor i alla fall ) men inte bor på något vårdhem – får jag krama mina barnbarn eller inte? Är det bara barn och barnbarn man får krama och är det hur man bor som avgör en sån sak? Alltså jag blir vansinnig på alla motstridiga besked.
  Det låter som om du haft en rätt behaglig fredag i alla fall och så skönt att få sova ut ordentligt.
  Hoppas att du får en fin lördag också!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag blir också vansinnig på informationen. Nu får man inte ta en fika ihop heller. Ät ensam säger FHM. Om jag förstått rätt får man heller inte bjud hem någon. Suck!

   Fredagen var bra. Önskar dig en bra lördag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag suckar också och blir så irriterad på vaga och oklara besked. Dessutom så blir jag irriterad på avsaknaden av handlingskraft.
  Jag valde tidigt att träffa mitt barnbarn. Kan jag umgås dagligen med 43 elever på allt annat än säkerhetsavstånd så kan jag träffa lilla S också. I min tillvaro så känns det ologiska närvarande varje dag men på min lediga tid är jag synnerligen restriktiv och gör vad jag kan. Syster min är i Sälen och åker skidor men en sådan aktivitet finns inte på kartan här.

  Lät som en bra fredag i alla fall!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Allt är oklart och förvirrande. Att åka till fjällen finns inte på min karta heller. Vad ska jag där att göra om jag ska sitta ensam i en hyrd stuga och äta medhavd mat. Det kan jag lika gärna göra hemma. I backarna är för mycket folk så det skulle vara att gå på tur med längdskidor. Ensam. Det är ju after ski och gemenskapen som är det roliga. Annars är det rätt meningslöst tycker jag.
   Jag valde ju ut en krets människor att umgås med, men av dem är ju bara min son här hemmavid. Han har ju dessutom ett eget liv så det blir väldigt mycket isolering tillsammans med katterna. Jobbet räknar jag inte för det är en annan slags gemenskap. Arbetsgemenskap samt den ojämlika vårdrelationen. För sköterska-patient umgås inte på lika villkor. Där är fokus på hens behov. Mina får ligga i träda. Det värsta är att jag inte kan se något slut på detta inom överskådlig tid. Suck!

   Önskar dig en bra lördag!
   Kram

 3. skogsnuvan skriver:

  Jag och min bror äter hos varandra var annan dag och det lyser upp tillvaron för att sitta och äta ensam är ju inte kul och vi träffas hela tiden så jag tror att man menar att man inte ska gå i sällskap på cafe och sånt ute i köpcenter och så vidare. Jag fortsätter att äta med brorsan som vi gjort ett helt år. Önskar att jag snart får vaccin så jag kan få träffa min son till påsk. Han har inte varit hit sedan i somras (bor i Skåne). Skulle också vilja hämta min moster och fara ut på en biltur och ha med fika så hon fick komma ut. Hon har inte varit ute på ett helt år så hon har haft det värre än vad jag har.

  • Kraka skriver:

   Det värsta är väl tt man inte vet vad de menar. För att äta ensam gäller på serveringar i gallerior. Så då får man väl gå på konditori? Eller?
   Jag är fullvaccinerad men enligt vad man säger så ska jag fortsätta hålla mig isolerad. I alla fall i vissa regioner.
   Din bror och du har ju just bildat en sådan bubbla som singlar får göra med en eller två personer. Jag hade en bubbla i Småland, men nu hemflyttad så har jag ingen. Eller min son då förstås. Men han har ett eget liv och hinner inte ses dagligen.
   Frågan är ju om du får träffa din son om han inte är fullvaccinerad. Min tolkning är att man inte får det. Bara träffa redan vaccinerade. Men vem vet… Suck!

   Ha en fin lördag!
   Kram

 4. Micke skriver:

  Vi får väl hålla oss ett tag till antar jag, är trött på detta men bara att bita ihop, snart så ska det väl vara över.
  Hörde lite om de nya restriktionerna, får nog kolla upp det lite, har inte följt nyheterna på ett tag så jag har lite att ta igen.
  Men gå ut och äta, som det väl handlade om, har jag inte gjort på mycket länge, husmanskost eller hemkörning har varit modellen här.

  Nu får du ha en fin söndag Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *