Fem en fredag v. 10: Trendigt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad var mest trendigt under dina tonår?
 2. Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?
 3. Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?
 4. Vilken trend skulle du aldrig anamma?
 5. Vad vill du ska bli en trend?

 

 1. Röka var trendigt 🙁  Mina klasskompisar brukade gå ner på stan och sätta sig på serveringen en trappa upp på EPA. Jag, som inte rökte, brukade istället äta en Napoleonbakelse till mitt kaffe.
  När det gällde kläder var nog Lodenrockar, näbbkängor och palestinaschal trendigt. Det var många som hade det även om det nog inte var så vanligt i min klass.
 2. Om det var omedvetet så är det inget jag vet. Men något som ansågs oerhört töntigt på den tiden var att lyssna på svensk musik typ Svensktoppen. Numera är det ju jättetrendigt med program som Så ska det låta och Melodikrysset. Han som är far till min son ansåg att mina schlagerkunskaper var beviset på min simpla arbetarbakgrund. Men det var långt senare i livet.
 3. En oerhört svår fråga. Jag gillar klänningar, men de är väl tillbaka sedan flera år. Jag minns när det var nästan en dödssynd att klä sig i klänning. Det gjorde ju bara tanter!
 4. Modet med jättetrasiga kläder.
 5. Att vara schysst, artig, trevlig, omtänksam. Ja, du fattar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 10: Trendigt

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! De skulle nästan kunna vara mina, förutom att jag tillhörde rökarna.
  Jag började röka i 13-årsåldern och höll på tills jag var 32. Då blev jag gravid med sladdisen Krister och slutade givetvis röka när jag upptäckte det och sen började jag aldrig igen. Så det är hans förtjänst att jag är rökfri!
  Själv hoppade jag över den här omgången. Jag känner mig inte speciellt trendig över huvud taget.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag är väl inte heller precis trendig av mig. Dessutom måste man inte vara med varje gång.
   Ha en fin kväll!
   Kram

 2. Pingback: Fem en fredag v. 11: Idiomatiskt - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *