Måndag, tisdag, onsdag – tre dygn i mitten av mars

Det händer inte så mycket som jag kan berätta om när jag jobbar. Dagarna går åt till att sova och det som händer under arbetspassen är till största delen inte skrivbart. Tystnadsplikten ni vet…

Måndag

Natten mellan söndag och måndag gav mig en riktigt usel sömn. Så fort jag somnade till drömde jag otäcka saker och vaknade efter ett par minuter. Otäcka saker med verklighetsbakgrund.

Jag ägnade mig åt att plugga och fixade matlåda till nattlunchen, något som visade sig onödigt. Men det var bra att ha den gjord trots allt. Pyttipanna med stekta ägg.

Försökte sova på eftermiddagen, men den sömnen blev nog inte mer än fem eller tio minuter eftersom mönstret från natten upprepade sig. Det har hänt så mycket hemskt de senaste åren så det är märkligt att jag inte sover sämre än jag gör. Jag sover ju trots allt bra de flesta gångerna.

Åkte till jobbet. Där var det en normal natt utan större händelser. Man hade haft ett möte, som jag som timanställd inte varit med på, där man ätt smörgåstårta eftersom en av undersköterskorna fyllt 50 år. Det fanns en rejäl bit kvar och någon matlåda blev inte aktuell den natten. Den fick ligga kvar till nästa.

Tisdag

Köpte frukost på hemvägen och kunde lägga mig direkt jag kom hem. Efter att jag fixat åt pojkarna förstås. De väntade på sin frukost när jag kom hem. Sedan somnade jag mer eller mindre omedelbart.

Vaknade mitt på dagen, alldeles för tidigt. Gick på toa och la mig sedan igen. Men då upprepade sig mönstret från föregående dygn. Jag gav upp och gick upp och pluggade ett antal timmar.

Jag hade fått ett brev från Schenker där man påminde om att jag glömt hämta ut mitt paket. Man har påmint mig flera gånger med sms tidigare.
Ni kanske minns den där boken jag gav till C, sonen till Fia och U, som fyllde år. Den hämtade jag direkt den kom eftersom jag hade bråttom att få den när jag skulle åka ner till Växjö. När jag hämtade den höll man inte på att hitta den. Letade överallt och slutligen hittade han paketet under en massa prylar, istället för på pakethyllan. Troligen glömde han då att bekräfta utlämningen. Jag tänker inte reda ut just det problemet åt dem, jag är rätt irriterad över pakethanteringen som uppstod då gamla Posten försvann. Jag får inte sällan gå runt på fler ställen och hämta ut paket, tror det är 9 möjliga, och det går väl an så länge jag är ung och frisk. Men tänk den som är gammal och kanske har svårt att gå.
Jag är nöjd, har fått mitt paket, Bokus är nöjda för de har fått betalt för boken som jag betalat via Klarna efter att jag fått den, Schenker kommer troligen att förvänta sig en retur från utlämningsstället eftersom jag ”inte hämtat ut mitt paket” och då kommer man att upptäcka att man slarvat bort paketet. Jag har bestämt mig för att det inte är mitt problem. Det är alldeles för mycket slarv runt pakethanteringen hos utlämningsställena. Det här är deras problem. Inte mitt.

Åkte till jobbet och där var det okej. Inga stora sensationer, men en del att göra trots allt. Av någon anledning åt jag ovanligt sent, brukar vilja äta 01:30-02:00 ungefär. Men klockan var mer än 02:30 då jag värmde min pyttipanna.

Onsdag

Sov riktigt gott. Tills telefonen ringde. Det var ett ganska viktigt telefonsamtal så det var okej. Försökte sova lite till och det gick så där.

Pluggade en stund och åt något slags frukost/morgonkaffe innan jag åkte till jobbet. Hade alldeles glömt bort att fixa något tillbehör, potatis eller ris, till maten jag skulle ha med mig. Fick bli risgrynsgröt istället. Har några i frysen. Hemmagjord. Går utmärkt att frysa ifall ni inte visste det. Risgrynsgröt är enklast att koka på  minst en lite mjölk och då blir det över att frysa in.

Det kändes skönt att det var sista natten innan ledighet. Var trött redan då jag kom och även om jag piggnade till efter ett tag så var jag glad att jag inte skulle jobba fler nätter. Hela pandemisituationen har gjort mig sliten och trött. Jag får andnöd bara jag ser ett munskydd.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Måndag, tisdag, onsdag – tre dygn i mitten av mars

 1. Znogge skriver:

  Men vilket krångel med paketet. Vi fick också en påminnelse men då hade utlämningsstället glömt att avisera oss. Se upp bara så att de inte fakturerar dig för ett icke uthämtat paket. I den branschen kan allt hända. Vi väljer alltid Budbee när det går. Då lämnas paketet utanför dörren och oftast är det gratis. Perfekt i tider som dessa.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det får jag förstås se upp med. Men det finns inget kontakttelefonnummer att ringa till Schenker och Bokus har fått betalt. I den där affären där jag hämtat ut är nog möjligheten att göra sig förstådd och förklara begränsad. Tala svenska i Sverige är inte riktigt gångbart i förorten… Möjligen kan jag ju ringa Bokus… Suck!
   Det är Bokus som väljer hur de skickar. Jag behöver kunna hämta ut mina paket eftersom paket som läggs utanför dörren (på gården eftersom de inte kommer in) riskerar att försvinna och har man valt att få paket levererade så är man själv ansvarig om de kommer bort. Trots att jag inte gillar PostNord så är de att föredra i sammanhanget.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Här är det populärt med Early Bird, men jag undrar hur länge de kan få hålla på. Paketen försvinner på något konstigt sätt. Sonen som bor i Visby hade beställt något som Early Bird skulle leverera och han trodde att de skulle gå in och hänga försändelsen på dörrhandtaget, men inte gjorde man det. Det är tidningsbuden som levererar det här och när de har gjort det tar de ett foto av försändelsen som bevis på att de fullgjort sitt uppdrag. På postlådan som står utanför staketet hade de hängt upp paketet. Så lätt för vem som helst att norpa. Krister hann dock rädda sitt paket tack vara att han var tidigt uppe.
  Du har haft ett drygt arbetspass förstår jag och jag hoppas att du får en behaglig ledighet!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag beställde en lampa från Hobbyvaruhuset och den levererades med Early Bird, som jag aldrig hört om tidigare. Trodde att de skulle ringa eller skicka ett sms innan. Men när jag vaknade kl 07 en morgon hade det kommit ett sms som berättade att man lämnat mitt paket utanför dörren kl 06.
   Jag fullkomligt flög ur sängen och kastade mig ut. Tack och lov fanns paketet kvar vilket inte är en självklarhet i en förort av det slaget där jag bor.

   Ja, jag ser fram mot ledigt även om det innebär en del studier och annat hemarbete. Jag har anmält mig till en vandring på söndag med vandringsföreningen och det ser jag fram mot. Lördag funderar jag på att åka till stugan och jobba några timmar i trädgården. Städningen inomhus får vänta tills man satt på vattnet. Blir för jobbigt att ta med så mycket vatten hemifrån så det räcker till att städa.

   Ska plugga någon timme till innan jag sover för natten. Imorgon har jag lektion på zoom.

   Ha ett bra slut på torsdagen och sov gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *