Så går vi runt om ett enerissnår

Sov tills jag vaknade i morse, inte planerat utan jag glömde helt enkelt ställa alarmet. Som tur var vaknade jag i god till innan det var dags för tvättstugan. Skulle känts snopet att missa tiden. Även om jag skulle klarat mig ändå.

När jag höll på att lasta in min tvätt kom en man in, med sin nyckeltag fast det inte ska gå, och började härja om att jag tagit något han glömt. Det tog en stund innan jag förstod vad han letade efter. Han ryckte och slet i det mesta och visade tydligt att han inte trodde mig när jag sa att jag inte tagit något som var hans.

Först trodde jag att han hade blivit av med ett par byxor, men han pekade på mina skor och jag frågade om han blivit  av med skor. Slutligen förstod jag att han torkat skosnören i torktumlaren och då var mitt tålamod slut. Jag sa till honom att man inte kan torka skosnören i tumlaren eftersom de åker ut genom hålen. Han såg väldigt förvånad ut och började skylla på sin fru. Nu var tålamodet verkligen slut, han ansåg att jag tagit hans skosnören och jag var rätt övertygad om att de åkt in genom hålen. På skarpen sa jag till att jag inte vill ha honom nära mig på grund av pandemin. Han gick. Säkert övertygad om att jag stulit hans skosnören.

I mellantiden medan jag väntade på att min tvätt skulle bli klar lyste jag med ficklampa genom hålen i trumman på tumlaren. Mycket riktigt. Där ligger ett par skosnören. Jag gick faktiskt in och hämtade en peang för att dra upp dem åt honom. Men den smala delen nådde inte ner och delen ovanför var för tjock. Troligen kan man dra upp dem med en virknål som dels är tillräckligt smal dels har en tillräckligt stor krok. Tyvärr äger jag ingen sådan och dessutom brukar virknålar med stor krok vara tjocka. Inte särskilt clever att torka skosnören i torktumlaren.

Gick sedan med ett par kassar till återvinningen. Mest pappers- och plastförpackningar. Sedan unnade jag mig kaffe med memma. Jag äter min memma till kaffe och med vispad grädde på. Har fått lära mig att så äter man inte memma. Men jag har inget finskt påbrå, så vitt jag vet, och har min alldeles egen påsktradition kring memma.

Hämtade ut ett paket, den där radion jag skrev om igår. Den verkar fungera. Sedan hämtade jag tvätten och städade tvättstugan. När jag kom in beställde jag några påskblommor som jag hoppas kommer fram imorgon. Bara till några särskilt utvalda.

Avsåg att byta om innan jag åkte, trodde att jag gjort det tills jag såg den fransiga kanten på min huvjacka när jag satt i bilen och åt.

Åkte till IKEA för att köpa en Risatorp. Hade tänkt äta där, hade till och med ringt och frågat om de hade öppet och fått svar att det hade de. Men det var stängt. Jag kände mig sur och irriterad. Klockan var redan kring 15:45 och jag var hungrig. Hade ätit 2 skorpor och den där lilla portionen memma.

Tänkte åka till Jakobsbergs centrum och äta men ändrade mig och åkte till Cirkel K och köpte en tunnbrödsrulle. Karlarna på macken, som jobbade där alltså, ojade sig och undrade hur jag skulle kunna äta hela den portionen. De hade aldrig sett en så maffig tunnbrödsrulle. Jag sa att jag bara ätit 2 skorpor på hela dagen. Men det var inget speciellt med min tunnbrödsrulle. En alldeles vanlig med räksallad.

När jag ätit ringde jag F och frågade om han ville följa med och shoppa. Det ville han inte så jag åkte själv. Tänkte annars att jag kunde plockat upp honom utanför där vi bor

På Coop är det aldrig särskilt mycket folk. Jag köpte mjukmat åt pojkarna, räkor och aioli åt mig och godis till påskägget jag ska ge F. Sedan åkte jag hem.

Precis som jag misstänkte att den skulle bli fick jag idag meddelande om att min resa till Japan blivit inställd. Japan släpper inte in någon. Jag har inte bestämt ännu om jag ska be om att få tillbaka min anmälningsavgift eller boka om resan. Måste kolla på datumet för nästa år först.

Man ringde från Huddinge och bad mig försöka boka fler arbetspass. Jag sa att jag ska fundera och kolla på datumen. Men jag har nästan inga obokade dagar alls. Men jag lovade att fundera. Jag har också fått ett gäng bokade pass på BRC.

Jag är ovanligt trött just nu. Eller ovanligt, jag tycker jämt att luften går ur mig på kvällarna numera. Man kan lätt tycka att jag är ledig mycket, men jag pluggar halvtid bredvid jobbet och första halvan av den här terminen har jag pluggat heltid bredvid. Ska lyssna på ljudbok och vila en stund så får vi se om jag orkar något mer idag.Annars får jag ta nya tag imorgon.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Så går vi runt om ett enerissnår

 1. znogge skriver:

  Men hur kan en vuxen människa vara så korkad att man tumlar ett par skosnören löst i en tumlare? Man kan verkligen bli matt för mindre.
  Med tanke på att du både jobbar och pluggar tycker jag inte det är konstigt alls om du känner dig trött. Kanske dags för lite avkoppling i kväll?

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det bor så många konstiga människor i vår förening så inget förvånar mig. Det som förvånar mig är hur man lyckats få ett lån och kunna köpa sig en bostad när man inte klarar basic. De måste väl ha ett jobb och en inkomst?
   Jag har dålig koll på vilka invandrare som köper lägenhet, men i vår förening finns det i alla fall en stor grupp som inte verkar ha något begrepp om hur ett modernt samhälle, ett modernt liv och att bo i en lägenhet fungerar. Bara dessa stora sophögar som gång på gång bara växer upp på gården och som vi sedan alla får vara med och betala för att frakta bort.

   Ja, jag börjar fundera på att unna mig något slags avkoppling framöver. Åka bort över natten, vila och äta god mat. Ensam. Har nästan bestämt mig för vardagspaketet på Skepparholmen, måste bara få koll på när det passar in i mitt livsschema.

   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag funderade ett tag på att boka en tid i vår tvättstuga, eftersom jag väntar på att få den nya tvättmaskinen installerad, men efter ditt inlägg tror jag att jag handtvättar tills Enrico dyker upp.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Jag tror nog dina grannar är lite mer normala än mina. 😀
  Tack, ha en skön kväll du också!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Ja, vi får väl se om det blir tvättstugan eller inte, för ännu har Enrico inte synts till och tvättkorgen är full, men jag ska hur som helst inte tvätta några skosnören. 😉
   Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Hua så du står i . Du får försöka att vila dig lite så du inte går in i väggen. Det är det många som gör. Ha en fin påsk nu och hoppas att ni har bättre väder än här för det stormar så man inte kan gå ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *