Fem en fredag v. 13: Framtiden

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad kommer du göra om två timmar?
 2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa?
 3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år?
 4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag?
 5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta?

 

 1. Om 2 timmar är klockan 11:00. Då tror jag att jag är i affären och köper något ätbart för helgen och plantor till de två gravar jag har för avsikt att besöka idag, mamma och pappas samt mormor och morfars. Kommer också att tända ett ljus för Saila i någon massbegravningsplats. Eftersom jag vägrar acceptera grundtanken med den sortens begravningsplatser kommer jag som vanligt att skriva hennes namn på ljuset. Hon är inte en del i det stora kollektiv som en gång levt. Hon är en individ som jag/vi älskar och saknar.
 2. Tidsresor är spännande som fenomen. Frågan är om jag verkligen vill resa framåt. Visst är jag nyfiken på framtiden, men jag hoppas få uppleva många år till av den.
 3. Det är oerhört svårt att säga när man är i min ålder. Jag är väldigt frisk nu, men om 5 år är jag fem år äldre och kan bara hoppas på att livet fortsätter som nu. Med arbete och en meningsfull fritid.
 4. Om 5 år hoppas jag att jag är klar med min kandidatexamen och har börjat på en master.
 5. Jag vill resa, gå på konserter, teater, bio, restauranger. Jag kommer aldrig mer att säga ”jag orkar inte” bara för att jag är lat och tycker det är skönt att bara vara hemma.

 

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

23 svar på Fem en fredag v. 13: Framtiden

 1. Robert W skriver:

  Ja, framtiden kommer man till vare sig man vill det inte. (Om man lever förstås.)

  • Kraka skriver:

   Precis!
   Jag är betydligt mer sugen på resor bakåt. Självklart under förutsättning att jag är vuxen och att jag får resa ”hem” till min egen tid igen.
   Det finns så många släktingar bakåt jag skulle vilja träffa, prata med och ställa frågor till

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att läsa dina svar. På 5:an har vi svarat nästan likadant, men jag misstänker att det är många som känner samma längtan som vi.
  Ha en skön långfredag!
  Kram, Ingrid

 3. Lillian skriver:

  Det er ikke så mange restriksjoner i min hverdag. Jeg liker meg ute og der kan man ferdes som man pleier. Men det hadde vært hyggelig å kunne gå på kino igjen, reise utenlands og kose seg uten at en behøver å gjøre så mange forberedelser.

 4. Karoleen skriver:

  Nej, det där med att ”jag orkar inte” får man nog verkligen tänka efter på att använda framåt. Men som det så fint heter, man vet aldrig vad man har tills man mist det…

 5. Znogge skriver:

  Vilka bra svar på frågorna. Själv skulle jag hellre vilja resa bakåt i tiden. Träffa personer som jag aldrig träffat… Härliga framtidsplaner ned dina studier 😀

  Kram

 6. A ROOM OF MY OWN skriver:

  nej, inte hoppa framåt i tiden. hellre bakåt då. och då vet jag många som skulle få stå ut med massor av frågor. jag ser mycket fram emot orgier i social samvaro

 7. Bokdamen skriver:

  Intressant att läsa dina svar. En har onekligen fått andra perspektiv på tillvaron, inte minst på enkla saker som en tog för givet förut; att kunna ta en fika, gå på restaurang och teater. Vad betydelsefulla de är. Men det är väl ofta så när saker och ting vänds upp och ner…..Ha en fortsatt skön påsk!

 8. Geddfish skriver:

  Nä, håller med dig, jag ska aldrig säga att jag inte orkar, bara för att jag är lat.
  Livet pågår här och nu och jag får inte heller missa. Sen har jag högre ålder än dig och framtiden krymper, även om vi inget vet.
  Kram

 9. Paula skriver:

  Haha, jag är faktiskt lite orolig över att jag håller på att bli helt associal. Jag kanske inte törs ge mig ut i stora vida världen när det väl blir möjligt igen. Kanske inte ens åka in till stan….

 10. Susjos skriver:

  Imponerad av ditt pluggande, bra kämpat! Och vi är många som vill resa och göra saker som vi ju gjorde innan pandemin!
  Fortsatt Glad Påsk!

 11. Kina skriver:

  Den här pandemin har lett oss till eftertanke, och jag tror vi alla har lärt oss mer än vad vi tror. Och att det vi har tagit för givet, som närhet och beröring, inte är en självklarhet! Nyttiga lärdomar! Trevlig fortsättning på helgen!

  • Kraka skriver:

   Livet kommer helt klart att bli annorlunda också efter pandemin.
   Trevlig fortsättning på helgen!

 12. Pingback: Fem en fredag v. 14: Från knopp till tå - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *